Dames De Pelikanen nog ongeslagen

De zaalvoetbaldames van De Pelikanen zijn nog altijd ongeslagen. In Winschoten werd de vierde competitiewedstrijd tegen WMC gespeeld. Het duel werd met 1-4 gewonnen en dus kunnen de Damster dames nog altijd van een uitstekend begin van het seizoen spreken.

Omdat de coaches René Beishuizen en Linus Wiersema niet aanwezig konden zijn, was Tonny ten Hove bereid gevonden om deze taak op zich te nemen.  In Winschoten aangekomen bleek dat er op het laatste moment toch geen scheidsrechter was en dus nam de trainer van de tegenstander de fluit in handen.  Met uitzondering van Irene Bos was de groep compleet en werd er fel gestart. Dit resulteerde in een vroeg doelpunt van Maria Parasyri.

De voorsprong niet lang op het scorebord staan want na zes minuten maakte WMC de gelijkmaker. Een goede uitgespeeld aanval waarbij de Peli-dames even de weg kwijt waren, werd netjes afgerond. Vervolgens namen de gasten het heft weer in handen en werden er goede aanvallen opgezet. De opdracht van Ten Hove, spits in spelen, kaatsen of breed leggen, werd goed uitgevoerd en dit resulteerde in een aantal kleine kansjes. WMC werd steeds fysieker en de scheidsrechter liet veel toe. Hierdoor werd het wat lastiger voetballen voor de Damsters en kreeg WMC wat kansen.
Maria Parasyri besloot ook wat fysieke kracht in de strijd te gooien, smeet er een aantal bodychecks uit en kreeg mogelijkheden om te scoren. In de 22e minuut was het zo ver en werd de stand naaar  1-2 getild. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft nam Meike Aarens de plek van Marjet Pijper over als keeper aangezien Pijper toch nog last had van haar gekneusde vingers. Al snel na rust zorgde Ilona Kramer voor de 1-3 op het scorebord. Een goede aanval werd teruggelegd door spits Maria Parasyri waardoor Ilona Kramer kon scoren. Vervolgens pakte Meike Aarens een terugspeelbal van Christel Marree in haar handen, wat er voor zorgde dat WMC op korte afstand een vrije trap mocht nemen. Met alle vier de speelsters op de doellijn wist Aarens de bal te stoppen en herstelde haar fout hiermee voortreffelijk.

Aarens liet vervolgens haar keeperstalenten wederom zien en haalde een goed schot van WMC na een corner goed uit de hoek. Het werd de laatste tien minuten nog even hard werken, maar zowel Ilona Kramer als Marjet Pijper gooiden achterin alles op slot. Tara Benesia mocht vervolgens nog een vrije trap nemen. Hierop reageerde Marjet Pijper zeer alert waardoor ze haar eerste doelpunt kon maken. Zij bracht hiermee de eindstand op 1-4 en zo werden de punten meegenomen naar Appingedam.

Vrijdag wordt er weer een bekerwedstrijd gespeeld. In sporthal; Eelwerd in Appingedam zal om 22.00 uur afgetrapt worden tegen Corenos.

No Replies to "Dames De Pelikanen nog ongeslagen"