Remise SV De Heracliden tegen HFC ’15

SV De Heracliden heeft aan de thuiswedstrijd tegen HFC ’15 een punt overgehouden. Op basis van de hele wedstrijd werd het een terechte 1-1 eindstand, al kunnen de Meisters zichzelf wel verwijten dat ze het duel voor de thee hadden moeten beslissen. De opgelegde kansen waren echter niet aan het team van coach Jan Medema besteed en daar kregen ze na de doelwisseling de rekening voor gepresenteerd. Richard Haan opende de score voor de gastheren. De gelijkmaker van Stephan Boersema viel pas in de slotminuten.

De Heracliden draait momenteel een goed seizoen en zou, gezien de stand op de ranglijst ook met HFC ’15 moeten kunnen afrekenen. De Hoogkerkers zijn, na de samensmelting tot de huidige fusieclub, nog steeds zoekende. ‘We missen nog steeds de balans in het team en ook aan de personele bezetting schort er het een en ander’, vertelde oefenmeester Sjoerd Rozema.

N het eerste fluitsignaal werden de bedoelingen van de thuisclub al snel duidelijk. Zonder veel omhaal werd het doel van de tegenstander gezocht en de kansen dienden zich vroeg in de wedstrijd aan. Een slippertje van doelman Sander Mulder liep goed af en een schot van Frank de Boer, na een pass van Jeroen Linstra, werd door de sluitpost gepareerd. Mark Knol was het dichtst bij de openingstreffer. Hij had na een dik kwartier de hoek voor het uitzoeken, maar mikte op het lichaam van doelman Mulder. En zo waren er nog een aantal mogelijkheden die een beter lot hadden verdiend, maar De Heracliden weigerde aanvankelijk de trekker over te halen.

Het duurde tot de 27e minuut alvorens goalie Pieter Buikema een keer in actie moest komen. De voorzet van HFC-er Simon Cageling paste precies op het hoofd van Leon Hofsteenge, maar de lange spits kopte het speeltuig niet krachtig genoeg in. Buikema wist de inzet onschadelijk te maken.

Nog geen minuut later viel de openingstreffer alsnog. Richard Haan werd op rechts weggestuurd, zette het op een lopen richting achterlijn en passeerde daar een aantal tegenstanders alsof ze er niet stonden. Vervolgens krulde hij de bal al even fraai in de verste hoek en tekende voor de dik verdiende 1-0.

De verwachting was dat de gastheren nu wel zouden doordrukken en zoals gezegd, de mogelijkheden daartoe waren er maar bleven onbenut. HFC ’15 mocht de handen stijf dicht knijpen dat het de schade beperkt had weten te houden. Met dank aan doelman Sander Mulder, die volop gelegenheid kreeg om zijn keeperstalenten te tonen.

Na de thee kwam er een heel ander HFC ’15 uit de kleedkamers. Het gebrek aan organisatie achterin was gerepareerd en ook het centrale duo stond beter geposteerd. De passes waarmee SV De Heracliden voor de pauze kwistig mee kon strooien, werden er uit gehaald en de thuisclub werd steeds verder achteruit gedwongen.

Nu waren het de gasten die de kansen aaneen wisten te rijgen, al was men daarbij wel vaak afhankelijk van de creativiteit van Hofsteenge. Een vrije trap van aanvoerder Stephan Boersema moest door Buikema onder de lat weggeplukt worden en bij een andere inzet had de goalie het geluk dat hij op de doellijn assistentie van Jan Willem Bruins kreeg. Het strafschopgebied van de thuisclub had af en toe wel iets weg van een flipperkast waar HFC ’15 een bonus uit probeerde te halen, maar daar vooralsnog niet in wist te slagen.

Het duurde tot aan de 74e minuut alvorens De Heracliden weer iets in aanvallend opzicht liet zien. De beste tegenstoot ging over de linkerkant, waar doelpuntenmaker Richard Haan een voorzet losliet die voor het doel van Mulder langs zeilde en aan de andere kant door Jort Veenstra werd opgepikt. Diens steekpass was echter te scherp om er voordeel uit te halen.

Veel meer wisten de gastheren in het tweede bedrijf niet te laten zien. HFC ’15 domineerde en het wachten was op de gelijkmaker. Die viel in de 88e minuut. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Hofsteenge gemist en vanaf de linkerkant opnieuw in het strafschopgebied gepompt. Het uitverdedigen liet te wensen over. De bal werd opgepikt door Boersema en vervolgens laag en hard langs Buikema gemikt: 1-1. Met die stand werd ook het laatste fluitsignaal bereikt.

* SV De Heracliden – HFC ’15 1-1 (1-0). Richard Haan 1-0; Stephan Boersema 1-1.

No Replies to "Remise SV De Heracliden tegen HFC '15"