Appingedam zet Mamio opzij

In een prima eerste helft heeft Appingedam de basis gelegd voor de overwinning op Mamio. De 4-1 eindstand had veel hoger kunnen en misschien wel moeten uitpakken, maar spits Danny de Vries had het vizier niet altijd op scherp staan. Van de zeker zes opgelegde kansen verzilverde hij er desondanks toch nog drie. Daarnaast speelde Mamio-doelman Toure-Le Roy ook een belangrijke rol, door een aantal zeker lijkende doelpunten te voorkomen.

Appingedam had al na zes minuten op voorsprong moeten komen, toen De Vries door Doan Ibraimi vrij voor het doel van de gasten werd gezet, maar zijn schot ging over. Een paar minuten later ontstond er een identieke mogelijkheid voor De Vries. Ook nu trof zijn schot geen doel. Het was wachten op een Damster doelpunt en dat kwam er in de 13e minuut. De op rechts opgekomen Denis Ibraimi zette de bal scherp voor, precies in de voeten van De Vries. Die faalde nu niet. Hij plaatste het speeltuig in de uiterste hoek: 1-0. Vijf minuten later was het al 2-0 toen Jivan Vroom van buiten het strafschopgebied een schuiver losliet die te machtig was voor de sluitpost van Mamio.

In de 20e minuut kreeg doelman Robbin Kuipers een schot niet goed onder controle. In een mêlee van spelers caramboleerde de bal in de bovenhoek van het doel. Tim de Groot raakte in een reflex de bal met de hand. Het ontging de fluitist dat het leer de doellijn al gepasseerd was, dus kwam De Groot goed weg en bleef het bij een strafschop voor de gasten die zonder problemen werd verzilverd: 2-1.

Appingedam bleef kansen creëren en in de 33e minuut ging Vroom richting het doel van de bezoekers. Zijn schot werd door Toure-Le Roy nog wel gestopt, maar op de rebound van De Vries had hij geen antwoord: 3-1.

Meteen na de aftrap voor de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. Met een listig hakje speelde Yunus Ciftci de bal naar Kevin Reiffers. Reiffers zette voor, maar een verdediger van Mamio beroerde de bal met de arm en dus werd de bal nu voor Appingedam op de stip gelegd. De Vries ontfermde zich over dit klusje en bracht de stand op 4-1.

Mamio deed zijn best om de stand nog een ander aanzien te geven, maar ze wisten doelman Kuipers niet in verlegenheid brengen. In het laatste kwart van de wedstrijd begon Appingedam slordig te spelen. Passes kwamen niet meer aan, ballen werden te gemakkelijk weggegeven en kansen, zelfs op vijf meter van het doel, werden te simpel verspeeld.

Illustratief daarvoor was een prima kans in de 90e minuut. Een voorzet over de grond rolde voor het doel van Mamio langs, maar drie op rij staande Damsters konden de bal niet tegen het nylon krijgen. Op de overwinning van Appingedam viel niets af te dingen. Wel zal men van de eerste tot de laatste minuut attent moeten zijn. Bij tegenstanders van een ander kaliber dan Mamio kan zo’n slappe periode wel eens fataal uitpakken.

Door deze overwinning heeft Appingedam zich op de tweede plaats in de 3e klasse C genesteld. Met nog één wedstrijd voor de boeg in de eerste periode, is de achterstand op Groningen nog maar een punt. Over twee weken wordt de competitie vervolgd. Zustervereniging De Pelikanen ontvangt dan Groningen en Appingedam moet naar HFC ’15. Zaterdag speelt Appingedam thuis in de knock-out fase van het toernooi om de districtsbeker tegen De Heracliden, dat ook in de competitie een van de  tegenstanders is.

* Appingedam – Mamio 4-1 (3-1). Danny de Vries 1-0; Jivan Vroom 2-0; 2-1 (strafschop); Danny de Vries 3-1; Danny de Vries 4-1

Tekst: vv Appingedam

No Replies to "Appingedam zet Mamio opzij"