Successen voor TA Jan Ekema

Leden van de Taekwon-do Academie Jan Ekema uit Appingedam hebben tijdens het Open Haaglanden-toernooi, waaraan 340 taekwon-doka’s deelnamen, uitstekend gepresteerd. Met zes deelnemers werden er zeven prijzen behaald. Dit was tevens het laatste toernooi waar de selectie-leden vormbehoud konden tonen. Dit is een voorwaarde om deel te kunnen nemen aan de Open Britse kampioenschappen die eind november worden gehouden.

Ghilano Buurmeijer, met zijn 7 jaar een van de jongste deelnemers, won bij de stijlpatronen de kwartfinale tegen Luca de Kok nog met 5-0, maar verloor de halve finale tegen Xian van der Wielen met 1-4. De strijd om de derde en vierde plaats tegen Vince Pomerel won Buurmeijer met 3-2 waarmee zijn eerste prijs op een groot toernooi was behaald.

Joyce van der Veen was, net als Ezra Oorlog, op dit onderdeel in topvorm. Beiden behaalden, door hun strakke manier van lopen, een eerste plaats. Ook op het onderdeel sparren wist Ghilano Buurmeijer net als Joyce van der Veen een prijs te behalen. De strijd om de derde en vierde plaats tegen Thim Ploegmakers won de jongeling met 4-0 zodat hij met twee mooie bekers huiswaarts kon keren.

Joyce van der Veen won de halve finale van Liesanne Kamphuis, door haar snelle dubbele ronde trappen, met een 4-0 scheidsrechter-beslissing. In de finale tegen de Belgische Ilona Bruls liep Van der Veen tegen een hieltrap aan. Hierdoor kwam zij op een achterstand te staan die niet meer in te halen was, maar ook voor haar was de tweede prijs binnen. Lennart Blaauw en Anuschka Molenberg behaalden op het onderdeel sparren respectievelijk een tweede en derde plaats waarmee het succes compleet was.

No Replies to "Successen voor TA Jan Ekema"