De Heracliden treft Appingedam in beker

Voor komend weekeinde staat het amateurvoetbal in het teken van inhalen en bekerduels. In de eerste knockout-ronde toernooi om de districtsbeker komen, naast een aantal andere regioclubs, Appingedam en SV De Heracliden op het Wellemansportpark tegenover elkaar te staan. Beide teams, uitkomend in de 3e Klasse C, hebben elkaar in de competitie nog niet getroffen.

De Damsters hebben afgelopen zaterdag een prima generale op de mat gelegd door met 4-1 van Mamio te winnen. De Meisters speelden op eigen veld met 1-1 gelijk tegen HFC ’15. Dat was enigszins verrassend, want De Heracliden had dat duel voor rust al ruimschoots moeten beslissen.

De ploeg van trainer Jan Medema, geen onbekende op de velden van het Wellemansportpark, heeft in bekerverband nog nooit eerder tegen Appingedam gevoetbald. Statistieken kunnen dus geen duidelijkheid geven over wie er uiteindelijk als overwinnaar van het veld zal stappen.

Vorig seizoen lukte het de blauwhemden om tot de tweede knockout-ronde te komen, daarin werd thuis met 0-1 van ON Roden verloren. Opvallende cijfers kunnen de Meisters wel overleggen. Op 22 augustus van het jaar 2000 werd in het bekertoernooi de grootste zege ooit geboekt. Dat was tegen Kloosterburen. De Marnebewoners gingen met 11-0 de bietenbrug op.

De grootste thuisnederlaag leed De Heracliden op 22 november 2008. Toen was het Asser ACV flink wat maatjes te groot: 0-12. De grootste uitzege kwam op 29 augustus van dit jaar tot stand toen Veendam 1894 met 1-7 werd geklopt. De grootste uitnederlaag dateert van 19 augustus 2006. SC Loppersum veegde de blauwen toen met 10-2 van het veld.

Er zijn vanaf het seizoen 2000/01 tot heden 54 bekerwedstrijden door SV De Heracliden gespeeld. Daarvan werden er thuis 32 afgewerkt. De helft van dat aantal duels leverde winst op. Negen keer eindigde een duel gelijk en zeven keer werd er een nederlaag geleden.
Op vreemde bodem werden 22 wedstrijden gespeeld en ook hier geldt dat de helft werd gewonnen. Er werd slechts één keer gelijk gespeeld. De overige tien duels gingen verloren.
De knockout-fase werd zes keer eerder gehaald. Daarin werd drie keer een overwinning gevierd. Het is De Heracliden nog maar één keer gelukt om tot de derde knockout-ronde door te dringen. Dat was in het seizoen 2001/2002. In het duel met Amicitia VMC werd niet gescoord. De Stadjers namen de penalty’s echter beter.

Er wordt overigens nog een aantal interessante bekerduels afgewerkt. Naast De Heracliden en Appingedam zijn er namelijk nog zeven teams uit 3C die in het toernooi zitten. De meest in het oog springende duels zijn Aduard 2000-ACV, Poolster-Holwierde (17.00 uur) en SC Loppersum-Viboa.

De bekerwedstrijd in Appingedam begint om half drie en staat onder leiding van scheidsrechter R. Weiland.

(foto: Ursula Sennema)

No Replies to "De Heracliden treft Appingedam in beker"