Dames Omlandia stunten in beker

De zaalvoetbaldames van Omlandia zorgden woensdagvond in thuishaven de Tiggelhal in Ten Boer voor een regelrechte stunt. Zonder ook maar een wisselspeelster op de bank te hebben of een vaste keepster onder de lat, werd het in de hoofdklasse uitkomende Drs.Vijfje vr2 met een 4-3 nederlaag terug naar Groningen gestuurd.

Sabine Jansen moest het duel aan zich voorbij laten gaan vanwege een ‘ijsbeen’  en kon niet meer doen dan vanaf een plaats aan de zijkant voor de morele ondersteuning zorgen. Met in totaal vijf speelsters moesten de Ten Boersters het zien te rooien. Chantal Streppel had al eerder laten zien over voldoende keeperskwaliteiten te beschikken en werd onder de lat geposteerd.

Het was duidelijk dat men scorend vermogen zou inleveren, maar voor de balans in het team was dit de beste oplossing. Aan Laureen Afman en Melinda Hilbelink was de taak om de zaakjes achterin te bewaken. Paula Riemersma kreeg een vrije rol voorin toebedeeld en kon rekenen op de ondersteuning van aanvoerder José de Jonge. De tegenstander had wel de beschikking over zeven speelsters, waarvan een enkele ook uitkomt voor eredivisionist Drs.Vijfje vr1.

De Omlandianen stonden voor een loodzware opdracht. De gasten hadden aanvankelijk het meeste balbezit, maar hadden moeite om door de gesloten verdediging te komen voor het laatste schot. Gaandeweg kroop Omlandia uit de schulp en werd men na voorbereidend werk van Riemersma ook twee keer gevaarlijk. Eerst werd De Jonge weggestuurd die het speeltuig naast het doel plaatste. De tweede kans was voor Hilbelink op aangeven van Riemersma maar haar dubbele inzet werd uit de bovenhoek gehaald.

Na een kwartier spelen waren het de gasten die toch op voorsprong wisten te komen, maar drie minuten later was de schade alweer gerepareerd. Hilbelink nam slim en snel een intrap en kon De Jonge wegsturen voor de gelijkmaker.  Er werd met links keurig binnen geschoten en dus kwamen de Omlandianen op gelijke hoogte. Met een zeer attente Streppel onder de lat werd de zeer verdienstelijke 1-1 tussenstand behaald.

Tijdens de rust mocht men met grote tevredenheid terugkijken op de vertoonde eerste helft en werd besloten om op dezelfde wijze en in dezelfde opstelling door te gaan. De rust had de dames kennelijk goed gedaan, want het was Omlandia dat het eerste mocht gaan juichen in de tweede helft.

Riemersma liet zich uitzakken naar de linkerzijde en slalomde haar tegenstander voorbij. Haar doelpoging kon nog net gekeerd worden maar de rebound was voor De Jonge, die de bal in een beweging tegen de touwen schoot: 2-1. Kort hierna was het Drs.Vijfje dat op gelijke hoogte kwam en zo ontstond er een open wedstrijd.

Halverwege de tweede helft liet De Jonge met haar derde treffer de thuisploeg wederom juichen. Rechts op de middenlijn werd de bal opgepikt en de goal én het linkerbeen opgezocht. De laag geplaatste uithaal was succesvol en leverde Omlandia een 3-2 voorsprong op.

Vrij snel daarna kwam Drs.Vijfje langszij waar Hilbelink ongelukkig de bal als laatste raakte: 3-3. Er ontstond een bloedstollende eindfase waarin met alle krachten werd gesmeten. De tegenstander wilde nog wel maar wist de uitstekende keepster Streppel niet te passeren.

Omlandia probeerde het nog via counters maar het ontbrak aan kracht én geluk om bij de keepster van de bezoekers in de buurt te komen. Tot circa anderhalve minuut voor tijd Riemersma nog eens door Hilbelink werd weggestuurd. Met een laatste krachtsinspanning wist de weergaloos spelende Riemersma de bal langs de keepster te plaatsen waarmee de 4-3 tussenstand op het bord kwam te staan.

Het was vervolgens zaak om de tijd door te komen zonder schade op te lopen, al moest dat dan ook met kunst- en vliegwerk gebeuren. Voor Omlandia was overleven belangrijk. Het zou de stunt perfect maken. Op zeker moment vond de scheidsrechter het genoeg en konden de Ten Boerster dames elkaar in de armen vallen na deze geweldige teamprestatie.

‘Een machtig mooie wedstrijd’, aldus een van de supporters. Daar konden coach Wichard Slagter en de toekijkende teamleden Bijman en Jansen alleen maar mee instemmen.

No Replies to "Dames Omlandia stunten in beker"