Appingedam in volgende bekerronde

Appingedam heeft zichzelf naar de volgende bekerronde geknokt door op eigen veld van SV De Heracliden te winnen. De Meisters kwamen aanvankelijk nog wel aan de leiding, maar moesten uiteindelijk een 2-1 nederlaag slikken. Op basis van de tweede helft was de overwinning wel verdiend. Toen kwamen de gasten amper nog van de eigen helft af.

Het duel tussen de beide kemphanen vormde een mooie graadmeter voor dat wat nog komen gaat, want ook in de competitie komen beide teams elkaar nog tegen en wel op de laatste reguliere speeldag voor de winterstop.

Dat De Heracliden een meer dan redelijk voetballend team op de been kan brengen, is algemeen bekend. Kwalitatief gezien moeten ze het echter afleggen tegen de elf van coach Gerard Zeeman. Zijn in Appingedam zeker niet onbekende collega Jan Medema leek de gastheren echter la vroeg een loer te willen draaien. Hoewel de Damsters voetballend beter uit de verf kwamen, begingen ze ook nu weer de fout om achterin teveel op een lijn te willen spelen. ‘In balbezit doen we alles vrij goed, maar zonder bal gaat er teveel verkeerd’, aldus Zeeman.

Dat een tegenstander dit soort dingen vroeg of laat afstraft, moge duidelijk zijn. De Heracliden deed dat ook. Een steekbal van Jeroen Linstra belandde bij de weggelopen Richard Haan. Goalie Tonnie Meijer kwam zijn kooi wel uit, maar leek niet ten koste van een rode kaart te willen ingrijpen. Hij liet Haan zijn gang gaan en mocht zich letterlijk en figuurlijk gepasseerd voelen: 0-1.

Het was de enige treffer van voor de pauze, dus moest Appingedam na de thee aan de bak. Dat gebeurde dan ook. De Heracliden leunde steeds vaker achterover en werd meter voor meter richting eigen strafschopgebied gedwongen. Een van de weinige keren dat de bezoekers zich uit de omsingeling wisten te bevrijden, was het meteen raak De treffer van Robert de Vries werd echter wegens buitenspel afgekeurd.

Enige tijd later was het aan de andere kant wel raak. Jivan Vroom kreeg alle ruimte om aan een solo te beginnen en rondde die met een fraaie schuiver in de verre hoek bekwaam af: 1-1. Met nog een kwartier te spelen stond Vroom aan de basis van de 2-1. Een schot van hem werd niet goed verwerkt en belandde voor de voeten van Danny de Vries. Die mikte de rebound tegen het nylon.

De assistent-scheidsrechter van De Heracliden vlagde voor buitenspel, maar zijn vlagsignaal werd door de fluitist van dienst genegeerd. De Meisters probeerden het nog even met lange ballen richting de voorhoede, maar echt gevaarlijk werd het niet meer in het Damster strafschopgebied en dus was het bekeravontuur voor De Heracliden voorbij.

‘Ach, vroeg of laat vlieg je er toch uit. Zo zwaar til ik ook niet aan dit soort wedstrijden. Natuurlijk was het leuk geweest als we van Appingedam hadden gewonnen, maar op basis van de tweede helft is de overwinning wel verdiend. Wij kwamen er toen niet meer aan te pas’, aldus Medema.

Gerard Zeeman hamerde er na afloop maar weer eens op dat zijn ploeg teveel goals om de oren krijgt die volledig onnodig zijn: ‘Je kunt het je niet veroorloven om zo naïef te verdedigen als wij soms doen. Dat moet anders. Over de wedstrijd op zich ben ik wel tevreden. Voetballend waren we beter en dat hebben we zeker na de rust laten zien.’

* Appingedam – De Heracliden 2-1 (0-1). Richard Haan 0-1; Jivan Vroom 1-1; Danny de Vries 2-1

No Replies to "Appingedam in volgende bekerronde"