Dapper Middelstum verliest van PKC ’83

Eersteklaser PKC ’83 heeft meer moeite gehad met het thuisspelende Middelstum dan de gasten vooraf hadden verwacht of gehoopt. De danig gehavende club uit Groningen kwam na enkele minuten spelen al op achterstand, maar wist het bekerduel uiteindelijk wel met 1-3 te winnen. Het team van trainer Jan Jaap Zijlstra kon het veld echter met opgeheven hoofd verlaten. Ze hadden lange tijd zicht op de gelijkmaker, maar kregen in de extra tijd alsnog het deksel op de neus.

Voorafgaande aan de confrontatie tussen de eerste- en de vierdeklasser waren de bespiegelingen duidelijk. Zelfs met de handrem erop moest PKC ’83 in staat worden geacht om eenvoudig door de eerste knockout-ronde heen te komen. Ze hadden echter buiten Middelstum gerekend.

De gastheren namen al snel in de wedstrijd de leiding. Martijn Poort stuurde teamgenoot Reint Kugel op avontuur en voordat keeper Lennart Havinga in de gaten had wat er gebeurde, lag de bal al achter hem in het net: 1-0. Het was een opsteker van jewelste voor de gastheren, die het niet gemakkelijk hadden maar zich wel in de tegenstander vast wisten te bijten en dat vol overgave deden.

Echte uitgespeelde kansen kreeg PKC ’83 niet. De bezoekers zitten de laatste weken in een dip. De resultaten zijn allesbehalve goed. Uit de laatste vijf wedstrijden werd slechts een schamel puntje gehaald. De 4-1 nederlaag die men tegen Viboa leed, was in die slechte serie de negatieve uitschieter. Middelstum haalde uit een vergelijkbare serie wedstrijden maar één punt meer dan hun opponent, maar had zaterdagmiddag minder te verliezen.

Met die opvatting gingen de gastheren hun tegenstanders dan ook te lijf. Het was voor de thuisclub dan ook een beetje sneu dat PKC ’83 binnen een kwartier weer langszij wist te komen door een treffer van Bryan Inge (1-1) en nog knulliger was het dat dezelfde speler uit een scrimmage de 1-2 achter doelman Thomas Eek wist te frommelen.

Op dat moment was er een kwart wedstrijd gespeeld en had het er alle schijn van dat PKC ’83 de wedstrijd nu wel naar zich toe zou trekken. Niets was echter minder waar. Middelstum bleef compact spelen, wist de ruimtes klein te houden en bezorgde de gasten meer hoofdbrekens dan ze voor mogelijk hadden gehouden.

Overigens konden de PKC-ers de hand ook in eigen boezem steken, want ondanks het gemis van een aantal vaste waarden hadden ze het kwaliteitsverschil in meer goals moeten uitdrukken. Speltechnisch en –tactisch lieten ze echter na om het klassenverschil in kille cijfers uit te drukken.

Middelstum haalde de rust zonder verdere schade op te lopen en mocht blijven hopen. Waar de gastheren er na de doelwisseling in ieder geval nog iets van probeerden te maken, bleef PKC ’83 ernstig in gebreke. Ze bakten er helemaal niets van. Naarmate de tijd vorderde kreeg de thuisclub steeds meer het geloof dat er wellicht toch nog een stunt mogelijk was. Die gedachte werd bijna bewaarheid toen doelman Havinga de bal tegen de rug van Kristian Boelema kegelde, maar met de schrik vrij kwam omdat de bal naast zijn kooi rolde.

Uiteindelijk ging het toch nog mis voor de Middelstummers. In de extra tijd werd het leer in eerste instantie op de paal geschoten, maar was Remon Kallenkoot er in de rebound als de kippen bij om voor de 1-3 eindstand te zorgen. De opluchting was groot aan de zijde van PKC ’83. De teleurstelling aan de kant van Middelstum, ondanks het verlies, een stuk kleiner.

‘We hebben gegeven wat we konden en kunnen trots op onszelf zijn. We wilden niet in het mes van PKC ’83 lopen door het veld heel lang te maken en hen de ruimte te geven om te voetballen. Ik ben met een voldaan gevoel van het veld gestapt. Middelstum heeft zich kranig geweerd. In de competitie gaat het wat minder, maar wat ik nu gezien heb biedt perspectief. Ik heb het volste vertrouwen in dit team’, sprak coach Jan Jaap Zijlstra na afloop.

* Middelstum – PKC ’83 1-3 (1-2). Reint Kugel 1-0; Bryan Inge 1-1; Bryan Inge 1-2; Remon Kallenkoot 1-3

 

 

No Replies to "Dapper Middelstum verliest van PKC '83"