Kamphuis-Woldendorp schiet met scherp

De zaalvoetbalsters van De Pelikanen hebben hun tweede bekerwedstrijd ook gewonnen. Na de 2-1 zege die vorige maand tegen Nieuw Roden werd behaald, ging in sporthal Eelwerd in Appingedam het bezoekende Corenos uit Roodeschool de bietenbrug op. Na een 3-0 ruststand werd het uiteindelijk 5-1. Opvallend detail was dat Monica Kamphuis-Woldendorp de gehele Damster productie op haar naam wist te schrijven.

De overwinning was er weer eentje van het collectief. De coaches Linus Wiersema en René Beishuizen konden geen beroep doen op Christel Marree, Irene Bos en Beatriz Zuidema. Met slechts één wissel werd aan de bekerwedstrijd begonnen.

Doelvrouw Meike Aarens kreeg niet zoveel te doen, maar op de momenten dat ze er moest staan, stond ze er ook. Achterin had Ilona Kramer de zaakjes goed voor elkaar. Corenos speelde veelvuldig de lange bal en daar had Kramer wel antwoord op.
In de tweede minuut was Kamphuis-Woldendorp voor de eerste keer trefzeker. Negen minuten later liet ze nummer twee noteren en in de 19e minuut lag nummer drie in het netje: 3-0.

Marjet Pijper, Tara Benesia en Monica Kamphuis-Woldendorp legden als middenvelders weer vele meters af. Ze lieten de bal lekker rondgaan. Voorin had Maria Parasiri geen geluk in de afwerking, maar ze stond wel aan de basis van drie doelpunten.

Na de doelwisseling liep Peli uit naar 4-0 door opnieuw Kamphuis-Wolendorp en pas daarna wisten de Roodschoulsters iets terug te doen: 4-1. Het slotakkoord was echter voor de thuisclub: 5-1.

Met zes punten uit twee wedstrijden is De Pelikanen hard op weg om de volgende bekerronde te halen. Vrijdag spelen de Damsters hun laatste poulewedstrijd tegen Wilper Boys. Deze ploeg komt uit in de eerste klasse en dat is een niveau hoger dan De Pelikanen.

* De Pelikanen – Corenos 5-1 (3-0)

No Replies to "Kamphuis-Woldendorp schiet met scherp"