Lennard de Boer wint GP Appingedam

Lennard de Boer uit Meppel heeft zaterdagavond de Grote Prijs van Appingedam op zijn naam geschreven. De Drent pakte in de barrage met zijn paard VDL Edgar M de eerste prijs en sprong met Davidoff naar de tweede plek. De Boer volgde met zijn zege de uit Giekerk afkomstige Hans de Vries op die vorig jaar met Wyoming als beste uit de bus kwam.

Er was de afgelopen dagen veel op paardensportgebied te beleven in manege De Veenhoeve in Appingedam. Er was veel aandacht besteed aan het randgebeuren. Het publiek, dat in een redelijk grote getale naar de Damster manege was gekomen, kreeg veel paardensport te zien, maar ook aan het showelement werd gedacht. De Eemsrakkers uit Holwierde vormden daarin een prima schakel tussen de programma-onderdelen, maar ook de veiling bleek in de smaakte vallen.

Bij de Grote Prijs voor pony’s werd Jayda Kailola de winnende amazone. Zij sprong met haar pony Amber en won daarmee een luchtballonvaart voor twee personen.

Wat er ook allemaal aan het oog voorbij trok, de hoofdschotel vormde natuurlijk de Grote Prijs van Appingedam, waarbij een aantal bekende namen op de startlijst prijkten. Iedereen had zo zijn of haar eigen favoriet en de oohhh’s en aaahhh’s waren niet van de lucht als er een mooie sprong werd afgeleverd of als er nog net een balk werd aangetikt waardoor een goede klassering als sneeuw voor de zon verdween. Lennard de Boer bleek het beste met de hindernissen uit de voeten te kunnen en pakte dan ook zeer verdiend de hoofdprijs.

De organiserende paardensportvereniging De Fivelruiters kon op een succesvol weekend terugkijken nadat de laatste paardentrailer het terrein had verlaten.

No Replies to "Lennard de Boer wint GP Appingedam"