Houtman snel tijdens Zeemijlenloop

Gonny Houtman uit Winsum heeft zondag de zes zeemijlen, onderdeel van de Zeemijlenloop in Delfzijl, bij de vrouwen 60 gewonnen. Tweede plaatsen waren er voor Jeberil Ismeil uit Baflo bij de mannen senioren en voor Jan Nienhuis uit Winsum bij de mannen 60.

De organiserende vereniging De Fivelstreek kon onder prima weersomstandigheden maar liefst 1116 deelnemers op de 3 zeemijlen (5.556 km) en de 6 zeemijlen (11.112 km) begroeten. Start en finish vonden plaats op de kunststofbaan van het sportpark Centrum. Het parcours voerde de deelnemers onder andere langs de Farmsumer haven, de haven van Delfzijl en langs de zeedijk. De publieke belangstelling was groot.

Artemis telde op de langste afstand acht deelnemers. Hiervan was Jeberil Ismeil de snelste. Zijn tijd van 39.20 minuten was goed voor een tweede plaats bij de mannen senioren. Hij moest alleen Gerard Vos uit Appingedam met een tijd van 37.18 uur voor laten gaan. Jan Nienhuis is nagenoeg weer blessurevrij. Dit uitte zich in een keurige tweede plaats bij de mannen 60 in 44.24 uur. Karel Edens uit Groningen ging in deze categorie met een tijd van 43.56 uur met de hoogste eer strijken.

De wedstrijd bij de vrouwen 60 werd, evenals vorig jaar weer met overmacht, door Gonny Houtman gewonnen. De Winsumse finishte na 52.23 minuten. Haar voorsprong op de nummer twee Aukje Woltjer uit Steendam bedroeg 9.11 minuten. De nummer drie Grietje Bijlsma uit Froombosch had een achterstand van 11.15 minuten.

De tijden van de overige vijf Artemissers waren: Ricardo Damminga (Baflo) 44.27 minuten, Jaap Smith (Baflo) 48.33 minuten, Oscar de Jong (Doodstil) 49.05 minuten, Jan Vos (Uithuizen) 50.23 minuten en Peter Brouwer (Winsum) 56.31 minuten.

Op de drie zeemijlen stonden  twee  Artemissers aan de start. Roelof Eltingh (Warffum) noteerde 27.52 minuten. Geert Houtman en zijn loopmaatje Gerrie Stiekema uit Winsum kwamen na 39.25 minuten over de finish.

No Replies to "Houtman snel tijdens Zeemijlenloop"