De Heracliden bezoekt sterk Glimmen

De hoofdmacht van SV De Heracliden gaat zaterdag op bezoek bij vv Glimmen, dat afgelopen week niet in actie kwam in verband met de eerste knock-out ronde van de districtsbeker. De Heracliden verloor daarin met 2-1 in en tegen Appingedam waardoor het bekeravontuur voor dit seizoen ten einde is.

Glimmen is voor dit seizoen weer ingedeeld bij de Meisters, het wordt dus een confrontatie die al een paar keer eerder gespeeld is. In het seizoen 2009/2010 kwamen beide ploegen elkaar voor het eerst tegen waarbij De Heracliden op sportcomplex De Groenenberg de drie punten nog nooit eerder meenam naar Uithuizermeeden.

Met de 2-2 tegen kampioenskandidaat Pelikaan S, wat overigens een prima resultaat is, mag Glimmen zich de morele winnaar noemen. De blauwhemden kregen anderhalve week geleden met 1-1 eigenlijk te weinig tegen HFC ’15. Op dt moment staan beide ploegen qua stand in 3C op twee punten van elkaar, waarbij de blauwhemden in het voordeel zijn.

De ploeg van trainer Gerrit Marsman, die voor het zesde seizoen aan het roer staat, draait op eigen terrein prima. Het heeft alleen SC Loppersum drie punten in de tas zien vertrekken. Daarnaast heeft het na koploper Groningen de minst gepasseerde achterhoede van de competitie. Tel daarbij op dat all-time topscorer Tim Oosterhof ook nog steeds bij het team zit en het moge duidelijk zijn dat de ploeg van Jan Medema zich optimaal moet voorbereiden om de winst naar zich toe te kunnen trekken.

De Heracliden heeft dit seizoen minder moeite om buitenhuis ook punten te vergaren. Tot dusver is het alleen tegen SC Loppersum tegen een forse nederlaag aangelopen (5-0). Ingrediënten genoeg voor een leuke pot voetbal op sportpark De Groenenberg. De wedstrijd begint om half drie en staat onder leiding van scheidsrechter M.D. Kraan.

(foto: www.svdeheracliden.nl)

No Replies to "De Heracliden bezoekt sterk Glimmen"