Farmsum wint schimmenspel op Tuikwerd

Als SV Woltersum op de voet doorgaat waarop men nu bezig is, zal het dit seizoen nog een lastig karwei worden om ook maar één enkel punt in de wacht te slepen. Het geploeter van de witzwarten tegen het ook niet grandioos spelend Farmsum deed af en toe pijn aan de ogen. De gastheren beslisten het duel in hun voordeel. Erwin Tjalma was twee keer succesvol en tekende voor een 2-0 eindstand.

Het seizoen verloopt voor beide ploegen allesbehalve rooskleurig. Farmsum had tot aan de aftrap voor het thuisduel met Woltersum welgeteld één overwinning op het conto staan en een totaal van vier punten. De Woltersummers wachten nog steeds op het eerste succesje in de lopende competitie. Dat zij tot nu toe in zeven duels nog maar drie keer hebben weten te scoren, is een veelzeggend feit.

Het gebrek aan voetballende kwaliteiten en scorend vermogen werden ook nu pijnlijk duidelijk. En toch waren de beste kansen in het eerste bedrijf voor de gasten. Arjen Siegers leek op weg naar de openingsgoal, maar zag zijn snoeiharde inzet via de vingers van Farmsum-doelman Nick van der Berg over de deklat vliegen.

De mist greep gedurende de eerste helft steeds verder om zich heen en maakte van de voetbalwedstrijd een schimmenspel waarin het moeilijk was om te zien waar de bal was gebleven. Farmsumer Jordy Picauli probeerde goalie Cem Akgul in de grauwsluier met een afstandsschot te verrassen, maar de sluitpost liet zien dat zijn blikveld nog niet was vertroebeld en veegde de bal uit de bedreigde hoek.

Farmsum probeerde voor de thee nog een goal te maken en dat lukte. Hoe de treffer tot stand kwam zal voor altijd in nevelen gehuld blijven, maar voor doelman Akgul ook maar kon reageren op een inzet van Erwin Tjalma, lag de bal al achter hem tegen het nylon: 1-0. Woltersum verloor kort voor rust verdediger Wesley van der Wal. Er hoogte van de eigen achterlijn verdraaide hij zijn knie en moest zich door Johan van Loenen laten vervangen.

Na de thee werd het er allemaal niet beter op. SV Woltersum bleef aanmodderen en het Farmsum van plaatsvervangend coach Koos de Boer weigerde het duel definitief te beslissen. Uiteindelijk was het andermaal Erwin Tjalma die de roos wist te treffen en de stand naar 2-0 tilde. Wat de bezoekers ook probeerden, voetballend wisten ze nauwelijks in de buurt van het Farmsumer doel te komen.

In de slotfase kregen ze nog wel een mogelijkheid om de achterstand te verkleinen middels een vrije trap. Niemand minder dan de ingevallen Simon Schuil, trainer van zaterdagclub De Fivel, nam plaats achter de bal. Zijn bekeken schot zeilde rakelings naast.

Het was vrijwel het enige opmerkelijke moment dat de bezoekers konden laten noteren. Na 91 minuten maakte scheidsrechter De Vries een einde aan het schimmenspel en was de achtste nederlaag voor SV Woltersum een feit. Farmsum had met de zege eindelijk weer eens reden om het veld met een opgewekt gezicht te verlaten.

* Farmsum – SV Woltersum 2-0 (1-0). Erwin Tjalma 1-0; Erwin Tjalma 2-0

No Replies to "Farmsum wint schimmenspel op Tuikwerd"