Zesde nederlaag voor NEC Delfzijl

NEC Delfzijl heeft op eigen veld een 0-3 nederlaag geleden tegen het veel hoger geklasseerde Noordscheschut. De zeker niet goed spelende Drenten mochten voor de rust niet klagen dat de thuisclub weigerde te scoren. Na de goedkoop weggegeven openingstreffer trokken de bezoekers het duel definitief naar zich toe. Nick Koster was de gevierde man. Hij produceerde een glaszuivere hattrick.

Een punt of misschien wel meer tegen Noordscheschut halen leek op voorhand een utopie. Het slotlicht van de tweede klasse zou al boven zichzelf moeten uitstijgen om het de Drenten echt lastig te maken. Het lukte de ploeg van trainer Erwin Heerlijn in het eerste bedrijf echter aardig om het spel van de gasten te ontregelen. De fusieclub was op het slecht bespeelbare veld feller in de duels en probeerde vroeg druk te zetten.

Het eerste schot op het doel van Wiebe Zinger vertrok van de voet van Edwin Hodzic. De inzet werd echter onschadelijk gemaakt. Jan Douwe Rinsma mocht het luttele minuten later proberen, maar ook hij was niet succesvol. Er stonden nog maar tien minuten op de klok toen Rinsma op weg naar de openingstreffer leek te zijn. Weggestuurd door Kris Klasens was de weg naar het doel van de opponent vrij. Rinsma besloot de bal echter af te leggen in plaats van, wat een betere optie was geweest, zelf op doel te schieten.

Noordscheschut leek niet zo gediend van de felheid waarmee NEC van zich afbeet. Er werd door de bezoekers op van alles en nog wat gereageerd. Dat er ook nog gevoetbald moest worden, werd voor het gemak maar even vergeten. Het duurde tot de 32e minuut alvorens er een fatsoenlijke kans genoteerd kon worden. Die werd overigens ingeleid door doelman Bas Westerhuis. De NEC-goalie trapte slecht uit en leverde het leer in bij Danny Kiekebelt. Diens voorzet had door Koster verzilverd moeten worden, maar Westerhuis herstelde zijn fout prima en ranselde de bal naast.

De rust werd gehaald zonder dat er was gescoord en dat mocht een klein wonder worden genoemd. Als er iemand op voorsprong had moeten staan, dan waren dat zeker de gastheren geweest. De rekening voor het gebrek aan scorend vermogen werd twee minuten na de doelwisseling gepresenteerd. Een hoge ingooi van Melvin Mol werd via het achterhoofd van Nick Koster richting doel van Westerhuis getransporteerd. Het had er alle schijn van dat de sluitpost de bal zou weten weg te werken, maar het leer plofte buiten zijn bereik tegen het nylon: 0-1.

Wat NEC Delfzijl daarna ook probeerde, de thuisclub was niet bij machte om gevaar te stichten.  Ook het inbrengen van Nick Koolhof en Arjen Klasens voor Rinsma en Hodzic zorgden niet voor een ommekeer in de wedstrijd. Noordscheschut bleef eigenlijk vrij eenvoudig op de been en besliste het duel in de 82e minuut definitief. Een voorzet vanaf links werd door Westerhuis gemist, waarna Koster er als de kippen bij was om voor 0-2 te zorgen. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Beekman was Koster opnieuw trefzeker. Nu kopte hij een voorzet vanaf de rechterkant van het veld goed in: 0-3.
De gastheren hadden de achterstad nog wat kunnen verkleinen toen verdediger Ger Brakel in de fout ging en Reinier Schumer ineens vrij baan kreeg. Zijn schuiver verdween echter langs de voor NEC verkeerde kant van de paal.

De overwinning leverde de Drenten niet veel meer op dan drie punten. Om periodekampioen te worden had koploper Gorecht een veer moeten laten, maar de ploeg uit Haren speelde met 4-4 gelijk tegen The Knickerbockers en stak de tussentijdse titel in de zak.

* NEC Delfzijl-Noordscheschut 0-3 (0-0). Nick Koster 0-1; Nick Koster 0-2; 88. Nick Koster 0-3

No Replies to "Zesde nederlaag voor NEC Delfzijl"