Zoekend Omlandia treft hoogvlieger ON

Het gaat Omlandia momenteel allesbehalve voor de wind. Na een goede competitiestart, die zeven punten opleverde, zijn de Ten Boersters inmiddels alweer vijf duels zonder winst. Sterker nog, in deze serie werd één schamel puntje behaald. Zaterdag won PKC ’83 geflatteerd met 1-4 in Ten Boer. Zaterdag wacht Omlandia weer een opponent uit Groningen wanneer men op bezoek gaat bij hoogvlieger Oranje Nassau.

door Merijn Slagter

Het is nog te vroeg in het seizoen om al conclusies te trekken, maar dat er bij Omlandia uit een ander vaatje getapt moet worden is meer dan duidelijk. Eén van de kenmerken die in de voorbije weken werd genoemd is dat de Ten Boersters te weinig beschikken over de ‘mouw-opstroop-mentaliteit’, iets waar een ploeg als Balk wel over beschikt en dat kundig combineert met haar voetballende kwaliteiten.

Tijd om naar anderen te kijken is er echter niet, want Omlandia zal de oorzaak van een mindere reeks wedstrijden vooral in de eigen gelederen moeten zoeken. ‘Misschien kan Omlandia ook wel niet beter’, werd er zaterdag voorzichtig langs te lijn geroepen. Daarmee zou de goede prestatie die Omlandia vorig seizoen in de eerste seizoenshelft liet zien echter tekort worden gedaan. Trainer Robbie Wentink is er nog altijd van overtuigd dat zijn manschappen meer kunnen laten zien dan tot dusver het geval is geweest, alleen is de vraag wanneer deze kwaliteiten boven komen drijven.

 

Omlandia zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen en kan zich slechts zo optimaal mogelijk voorbereiden op de volgende krachtmeting. Voor de Ten Boersters zal deze zaterdag plaatsvinden op Coendersborg, waar Oranje Nassau gastheer zal zijn. Vorig seizoen wist Omlandia de stadjers tweemaal te verslaan, dus onmogelijk is er op voorhand niets. Overigens was de situatie van Omlandia toen hetzelfde. Na een slechte competitiestart bleek een zege bij Oranje Nassau (2-3) hét medicijn dat Omlandia nodig had om uiteindelijk een prachtige eerste seizoenshelft neer te zetten.

Twee goals van Dennis Loer en een penalty van Jeroen Haan bleken voldoende voor de zege. De huidige situatie is echter weer totaal anders. Zo heeft Oranje Nassau een ploeg waar – zoals eigenlijk iedere zomer – weer veel aan is veranderd. Met Patrick Zwart, die overkwam van Buitenpost, staat er dit seizoen een andere trainer voor de groep. Hij wordt geassisteerd door Marco van der Heide. Deze ex-speler van SC Cambuur maakt dit seizoen echter ook nog gewoon zijn opwachting tussen de krijtlijnen en draaide het hoofd van menige tegenstander al dol.

Andere nieuwe namen ten opzichte van vorig seizoen bij de bespelers van sportpark Coendersborg zijn onder meer Kassim Bizimana (vorig seizoen Viboa), Robert Pomstra (vorig seizoen Staphorst, zaterdag gedebuteerd tegen Groen Geel), Bob Poorta (vorig seizoen ZFC Zuidlaren), Raphael Tuankotta (vorig jaar PKC ’83, momenteel geblesseerd) en Mats Wolthuis (vorig seizoen Be Quick 1887). Hoewel Oranje Nassau het niet openlijk heeft uitgesproken, zal de ploeg gezien de beschikbare kwaliteiten mee moeten doen om de titel in de eerste klasse E. En om dat te bewerkstelligen is een zege op Omlandia broodnodig.

Oranje Nassau – Omlandia start zaterdag om 14.30 uur op sportpark Coendersborg. Arbiter J.S. Boringa zal dit duel in goede banen leiden.

No Replies to "Zoekend Omlandia treft hoogvlieger ON"