Jeffrey Leegstra matchwinnaar in Loppersum

SC Loppersum is dankzij een overwinning op het bezoekende Noordwolde weer iets dichter naar de top vier van de derde klasse C gekropen. Gemakkelijk ging het allemaal niet, maar uiteindelijk bleek de treffer van Jeffrey Leegstra voldoende voor de zesde competitiezege van de Lopsters.

De Lopsters wisten op voorhand dat Noordwolde een lastig te bespelen tegenstander zou zijn. Het team van trainer Roy Kamps speelt tot nu toe weliswaar een wisselvallig seizoen, met als uitschieters een 7-2 nederlaag tegen Appingedam en een 5-1 overwinning op Aduard 2000, maar is geen ploeg die je even eenvoudig aan de kant zet.

SC Loppersum kon voor de aftrap echter betere cijfers overleggen. Er werd dit seizoen alleen nog maar van Appingedam en Pelikaan S. verloren. Beide duels leverden een 4-1 nederlaag op. De laatste drie competitiewedstrijden wist het elftal van trainer Henk Buikema ongeslagen te blijven.

Op het loodzware veld van de gastheren was het moeilijk voetballen, maar daar hadden beide teams mee te maken. Veel mogelijkheden kregen de toeschouwers niet te zien. Er werd weliswaar redelijk gespeeld, maar het duel liep in het eerste bedrijf niet over van de spanning. Noordwolde liet zien dat het een stevige ploeg heeft met veel loopvermogen. De Lopsters zijn over het algemeen wat lichtvoetiger, maar veel voordeel leverde dat ook niet op.

Het duel werd pas vlak voor de rust opengebroken. Joris Jurna was iedereen te snel af en lepelde de bal in de richting van Jeffrey Leegstra. Die liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en zorgde in de 42e minuut voor de 1-0 ruststand.

Noordwolde probeerde na de doelwisseling wat aanvallender te spelen en dwong SC Loppersum tot het spelen van countervoetbal. De gastheren leken zich wel in die rol te kunnen vinden en leunden erg vrijwillig achterover. Wat de gasten echter ook probeerden, doelman Peter Paul Datema liet zich niet verschalken.

Buikema zag het vanaf de zijkant allemaal gebeuren en had zijn ploeg liever wat meer naar voren zien voetballen. ‘Ik kon roepen wat ik wilde, maar we zaten op twee gedachten te hinken. Als je een tegenstander bij je doel weg wilt houden, kun je het beste vroeg druk zetten. Een deel van het team had daar kennelijk zo zijn eigen ideeën over. Daardoor kregen we het soms behoorlijk benauwd’, aldus de coach.

In het laatste deel van de wedstrijd moest SC Loppersum zich beperken tot tegenhouden en hopen dat men de eindstreep ongeschonden zou halen. Dat lukte en Buikema was daar uiteraard erg content mee. ‘Als je wint moet je achteraf niet zeuren over goed of slecht voetbal. Het klopt dat we beter moeten worden, maar voorlopig staan we er goed op. Ik hoop dat het voetbaltechnische niveau nog wat verder opgekrikt kan worden. Wie zal het zeggen waar we dan nog tot in staat zijn.’

Zaterdag speelt zijn elftal op het kunstgras van Mamio. Gezien de stand op de ranglijst moet dat te doen zijn, maar Buikema waarschuwt voor onderschatting. ‘Mamio is een rare ploeg. De ene keer is het alles en dan is het weer niks. We zullen wel zien hoe het loopt. We gaan in ieder geval met een goed gevoel de nieuwe speelronde tegemoet.’

* SC Loppersum – Noordwolde 1-0 (1-0). Jeffrey Leegstra 1-0

No Replies to "Jeffrey Leegstra matchwinnaar in Loppersum"