Prima avond volleyballers Trias

Zowel de dames als de heren van volleybalvereniging Trias hebben in de eigen sporthal Eelwerd in Appingedam een overtuigende 4-0 overwinning weten te behalen. De dames versloegen De Meeuwen en de heren maakten korte metten met Impala uit Leek.

Na de zwaarbevochten overwinning van vorige week tegen Volklubol stond voor de Trias-dames zaterdag de thuiswedstrijd tegen de Meeuwen uit Zuidhorn op het programma. Met een stuk meer zelfvertrouwen dan een aantal weken geleden kon aan de wedstrijd worden begonnen.

De Meeuwen was voor de dames een onbekende tegenstander omdat dit team vorig seizoen in een andere klasse uitkwam.  Met hetzelfde aantal wedstrijden had de Meeuwen een punt minder bij elkaar gesprokkeld en dus leek het op basis van de stand een gelijkwaardige tegenstander. Alhoewel de uitslag anders doet vermoeden was van gelijkwaardigheid zeker sprake.

Trias was vooral aanvallend de betere maar de dames van de Meeuwen wisten telkens erg veel te verdedigen. In een enerverende en aantrekkelijke wedstrijd bleek Trias over een beter eindschot te beschikken en zo stond na vier sets een 4-0 overwinning voor de thuisploeg op het scorebord. Door deze overwinning behouden de dames de aansluiting bij de top.

Zaterdag moet worden aangetreden tegen Oranje Nassau dat met een wedstrijd meer gespeeld net boven Trias staat. Voor de jonge fusieclub een mooie uitdaging om nog een plek op te schuiven op de ranglijst.

* Trias – De Meeuwen 4-0. Setstanden 25-23, 25-19, 25-23 en 26-24

De heren  kregen Impala uit Leek op bezoek. De Leeksters hadden tot aan de eerste balbehandelingen in Eelwerd tien punten uit vier duels weten te bemachtigen. Het herenteam van Trias heeft de laatste weken met blessureleed te maken. Na een prima start van de competitie raakten de routiniers Andre Swiersema en Henry Haan geblesseerd. Dit resulteerde vorige week in een slechte wedstrijd die met 4-0 van Veracles werd verloren.

Andre Swiersema was nu wel weer inzetbaar maar Henry Haan nog niet en bovendien was Marcel de Jong, eveneens een vaste waarde in het team, afwezig. De thuisclub kon dus niet op volle sterkte aantreden en dus moest afgewacht worden hoe een en ander zou uitpakken.

Met Kees Parent als libero, Ernst Dijkstra als spelverdeler, Sander Kugel en Jeroen Smit op de middenaanval, Rudolf Bos als diagonaalspeler en Andre Swiersema en Jan Timmerman op hoofdaanval begon men aan de confrontatie. Aan alle onzekerheid kwam al snel een einde omdat Trias zeer voortvarend van start ging en Impala daar totaal geen antwoord op had.

Het werd al snel duidelijk dat Impala niet in staat was om het de thuisploeg moeilijk te maken. In de laatste set werden nog een drietal wissels toegepast. Winston Dipokromo, Marcel Jutte en Marnix de Rooy kwamen in het veld voor respectievelijk Sander Kugel, Jeroen Smit en Jan Timmerman. De 4-0 overwinning kwam geen moment in het geding.

* Trias – Impala Leek 4-0. Setstanden 25-13, 25-17, 25-16 en 25-10.

No Replies to "Prima avond volleyballers Trias"