Winnend Corenos scoort te weinig

Corenos heeft op eigen veld met 4-1 van SC Scheemda weten te winnen. De zege van de Roodeschoolster formatie viel eigenlijk nog te mager uit, maar paal en lat stonden meer treffers van de gastheren in de weg.

De Scheemders konden de afgelopen week eindelijk een overwinning op hun conto bijschrijven. Thuisclub Westerlee werd met 1-3 aan de kant gezet en dus was het aardig om te zien of het team van trainer Bert de Vries voldoende moed uit deze opsteker zou hebben geput om het ook Corenos lastig te maken. De elf van coach Peter Ernst had nog wat recht te zetten, want het duel tegen De Fivel leverde niet meer op dan een punt (1-1) en dat werd pas laat veilig gesteld.

In het eerste half uur werd er op het Roodeschoolster sportpark niet gescoord. De beide teams wisten zich aanvankelijk goed staande te houden en in het eerste kwart was er zelfs sprake van een gelijkwaardige wedstrijd. Na 35 minuten werd de wedstrijd opengebroken. Roel Munting trof het nylon na goed voorbereidend werk van Germen Tamsma: 1-0. Hij stond ook aan de basis van de goal die Anne-Jan ten Harkel na de doelwisseling liet aantekenen: 2-0.

Na een dik uur spelen keerde de spanning in de wedstrijd terug toen SC Scheemda de marge tot één goal terug wist te brengen: 2-1. Corenos kreeg het even moeilijk, maar stelde al snel orde op zaken. Nadat hij de paal al een keer had getroffen, was het Wouter ten Harkel die het gat weer groter wist te maken: 3-1. Ten Harkel was niet de enge die het aluminium trof. Roy Reininga zag een goede doelpoging op de lat stranden. Uiteindelijk was het Marcel Dijkstra die de eindstand op 4-1 wist te bepalen.

Op de overwinning van Corenos viel niets af te dingen. Het enige minpuntje was dat de Roodschoulsters hadden verzuimd om meer doelpunten te maken. ‘Qua kansen had dat gemoeten, maar we waren niet echt gelukkig in de afwerking. Desondanks kunnen we tevreden zijn. We kunnen weer drie punten bijschrijven’, aldus leider Frits Meeuwes.

De zege heeft Corenos ook geen windeieren gelegd. Her en der werden er namelijk nogal wat punten gemorst, waardoor het middenveld van de vierde klasse C weer wat dichter naar elkaar toe is gekropen. Zaterdag speelt de ploeg van Ernst in en tegen Westerlee, dat zich ongetwijfeld zal willen revancheren voor de 0-2 thuisnederlaag tegen het Schildwolder SGV.

* Corenos – SC Scheemda 4-1 (1-0). Roel Munting 1-0; Anne-Jan ten Harkel 2-0; 2-1; Wouter ten Harkel 3-1; Marcel Dijkstra 4-1.

No Replies to "Winnend Corenos scoort te weinig"