Dames Trias komen te kort tegen ON

In de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau hebben de dames van Trias zichzelf een slechte dienst bewezen door in Groningen met 3-2 te verliezen. Na een matige start van de competitie waarin het met name de laatste weken weer goed ging, waren de dames uit Appingedam/Delfzijl zich bewust van het feit dat de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau erg belangrijk was om zicht op de top drie te behouden. Het verlies betekende dan ook een behoorlijke domper.

Met name Emmen en Donitas hebben zich enigszins van de rest van het veld weten af te scheiden en dus wist Trias wat er nodig was om deze twee in het vizier te houden. Een overwinning was noodzakelijk. Oranje Nassau stond weliswaar hoger op de ranglijst maar had ook twee wedstrijden meer gespeeld dan de fusieclub.

Er werd zeer gedreven aan het duel begonnen. Oranje Nassau, zo bleek al snel, was een taai ploegje met verdedigende kwaliteiten. Bovendien bleek de ploeg uit Groningen over prima middenaanvallers te beschikken. De opdracht aan Trias was derhalve om veel servedruk te leveren. Op die manier moest er voor gezorgd worden dat de pass niet goed aan kwam en de midden aanval niet goed bediend kon worden.

Dit concept werd goed uitgevoerd en dus was Trias de eerste twee sets de bovenliggende partij. Er werd in die fase uitstekend gevolleybald. Men oefende veel servedruk uit en ook aanvallend en verdedigend was Trias de betere. De eerste twee sets gingen dan ook redelijk overtuigend naar de gasten met de cijfers 17-25 en 18-25.

In de derde set werd de servedruk minder en kon Oranje Nassau steeds meer de middenaanval bedienen. Hierdoor tankte de thuisploeg aan zelfvertrouwen en ging het steeds beter spelen. Daar waar Trias in de eerste twee sets erg veel druk met de serve kon leveren, deden de Stadjers dit vooral vanaf de derde set. Trias werd onzeker en aan het wankelen gebracht. Ook met de toegepaste wissels kwam er geen kentering in het spel. Oranje Nassau was de bovenliggende partij geworden en wist de derde en vierde set overtuigend met 25-18 en 25-15 naar zich toe te trekken.

In de alles beslissende vijfde set stribbelde Trias nog wel tegen maar Oranje Nassau bleef het betere van het spel houden. Na 15-12 voor Oranje Nassau  en dus een 3-2 nederlaag voor Trias was duidelijk dat de dames in deze wedstrijd te kort waren gekomen.

Met twee zeer lastige thuiswedstrijden voor de boeg tegen respectievelijk Donitas en Volklubol weten de dames van Trias wat hen te doen staat om niet vroegtijdig af te haken in  de strijd om de bovenste plaatsen.

* Oranje Nassau – Trias 3-2. Setstanden: 17-25, 18-25, 25-18, 25-15 en 15-12.

No Replies to "Dames Trias komen te kort tegen ON"