Over kabouters en voetbal bij NEC

Het is alweer een poosje geleden dat voetbalbond KNVB besloot om met het zogenaamde kaboutervoetbal van start te gaan. Kinderen van vier jaar zijn nog niet speelgerechtigd om wedstrijden te voetballen, maar hebben tegenwoordig wel de mogelijkheid om bij verenigingen tegen een bal te trappen. Zij krijgen gerichte trainingen die bij hun leeftijd passen. Bij veel verenigingen bestaat die mogelijkheid, zoals bijvoorbeeld bij NEC Delfzijl.

De kleintjes leren stap voor stap de fijne kneepjes van het voetbalspel. Tijdens die trainingen leren ze hoe ze een bal moeten trappen, hoe ze moeten passen en dribbelen en uiteraard wordt het doel gezocht. Ze leren echter niet alleen met de bal om te gaan, maar wat het is om onderdeel van een team te zijn. Hoe je in een team met elkaar om gaat.

Het is aandoenlijk om te zien hoe de ‘kabouters’ over het veld hollen. Van sommigen zie je meteen dat er een potentiële voetballer in steekt, anderen zijn nog zoekende. Bewegen alleen maar als de trainer roept dat ze dat moeten doen. En toch hebben ook zij net zoveel plezier als de mannetjes of meiden die wat minder prominent aanwezig zijn en vooral kijken of de opa’s en oma’s ook langs de zijlijn staan. EemsmondSport sprak met NEC-er Allard Janssen over al die spelertjes in de dop.

No Replies to "Over kabouters en voetbal bij NEC"