Klimaatgroep Stars niet langs Westa

De tafeltennissers vcan Klimaatgroep Stars uit Middelstum wisten in september in Wessem (Limburg) verrassend een gelijkspel uit het vuur te slepen tegen Wijzenbeek Westa, dus gaf de returnwedstrijd van zaterdag in Middelstum goede hoop op de eerste thuiszege van dit seizoen. Deze hoop werd teniet gedaan toen na vier gespeelde wedstrijden een 0-4 tussenstand op het scorebord stond. Uiteindelijk togen de zuiderlingen met een 2-4 overwinning op zak richting huis.

Henk Jan Wils was niet opgewassen tegen jeugdinternational Erik Agamyan en ook de Chinese veteraan in dienst van de Wessemmers Quang Liu was een maatje te groot voor Wils. Colin Rengers kon het niet bolwerken tegen Rino Alberts en Jan Tammenga kwam net te kort tegen Liu. In september wist Tammenga nog wel van de Chinees te winnen. ‘Vandaag speelde Liu scherper en beter dan tijdens de uitwedstrijd in Wessem’, wist Tammenga te vertellen nadat hij de wedstrijd in de beslissende vijfde game aan de kopman van Westa moest laten.

Er viel ondanks het verlies voldoende te genieten in de sportzaal aan de Coendersweg. Naast de uitstraling van de mooie rode sportvloer die vier vrijwilligers op de vrijdagavond in de gymzaal van Midstars hadden gelegd, schotelden Rengers en Tammenga het publiek twee prachtige partijen voor. Colin Rengers won in een aantrekkelijke wedstrijd knap van Erik Agamyan en het slotakkoord van een prachtige compositie was het duel tussen Jan Tammenga en Rino Alberts.

Alberts kent het seizoen van zijn leven, won onlangs de finale van de B-meerkampen en trad daardoor toe tot het gilde van de A-licentiehouders, de hoogst haalbare licentie in Nederland. Alberts bindt momenteel zowat iedere tegenstander in de Nederlandse eredivisie aan de zegekar maar vond in de personen van  Jan Tammenga en coach Gert Stulp zijn Waterloo. Stulp had een wedstrijdplan ontwikkeld die door Tammenga secuur werd uitgevoerd en dat wierp in de eerste twee games van de wedstrijd zijn vruchten af.

Alberts richtte zich echter op en trok de stand gelijk. Maar in de vijfde en beslissende game was de kopman van de Middelstummers ontketend en liet Alberts alle hoeken van de gymzaal in Middelstum zien wat een duidelijke 11-5 zege opleverde in de beslissende vijfde game. Ondanks de 2-4 nederlaag finishte Klimaatgroep Stars sterk en dat moet hoop geven voor de resterende wedstrijden in de Nederlandse tafeltennis Eredivisie.

Uitslagen

Partij Gamestanden Wedstrijdverloop
Henk Jan Wils – Erik Agamyan 7-11, 12-10, 7-11 en 8-11 0-1
Jan Tammenga  – Quang Liu 9-11, 11-8,  11-6, 8-11 en 7-11 0-1
Colin Rengers – Rino Alberts 5-11,  4-11 en  5-11 0-3
Henk Jan Wils – Quang Liu 11-13,  11-7,  8-11 en  1-11 0-4
Colin Rengers – Erik Agamyan 11-6, 5-11,  7-11, 11-7 en 11-5 1-4
Jan Tammenga  – Rino Alberts 11-8,  11-7,  8-11, 6-11 en 11-5 2-4

No Replies to "Klimaatgroep Stars niet langs Westa"