Poolster pakt winst in Aduard

Poolster heeft zichzelf een prima dienst bewezen door de uitwedstrijd tegen het fysiek sterke Aduard 2000 met 2-4 te winnen. Op het zware veld van de thuisclub was het hard werken geblazen en bleek er geen ruimte voor oogstrelend voetbal, maar de toeschouwers hoefden zich geen moment te vervelen.

Aangekondigd als de strijd om het kampioenschap van de onderste helft van de ranglijst in 3C, hadden beide teams maar één doel voor ogen en dat was winnen. Poolster was na drie minuten al dicht bij de openingstreffer toen Johan de Groot op de paal kopte na een doorgeschoten vrije trap van Robbert Kok. Aan de andere kant moest keeper Kees Dijkman al zijn kunnen tonen na een inzet Jeffrey Eggens en redde bekwaam.

Na negentien minuten werd het duel opengebroken toen Eggens een vrije trap nam en Remco van Merode bij de tweede paal raak zag mikken: 1-0. Met wat meer fortuin had Eggens zelf voor een verdubbeling van de marge gezorgd, maar hij lepelde de bal over het doel van Dijkman.  Aan de overzijde van het veld raakte Dennis van Dijk de lat na een voorzet van Kevin Bijlsma. Dat deed de spits even later nog een keer, dus kon Poolster met recht over een gebrek aan geluk klagen.

Er stond precies een half uur op de klok toen de gelijkmaker er toch kwam. Erik Rentema mocht op links een vrije trap nemen en zag zijn inzet in de rechterhoek verdwijnen. Doelman Klaas Cruiming had er kennelijk niet op gerekend dat de Poolster-speler ineens op doel zou schieten en was kansloos: 1-1.

Vlak voor rust vuurde aanvoerder Van Merode nog een keer een schot af op het doel van de gasten, maar ook nu was Dijkman op zijn hoede. Het was eigenlijk opmerkelijk dat het fysiek sterkere Aduard 2000 niet vaker profiteerde van het gebrek aan resoluut ingrijpen aan Poolster-zijde. De geelzwarten wilden het vaak te mooi oplossen en riepen op die manier het onheil over zich af.

Na de doelwisseling bleken, zoals dat zo mooi heet, niet alleen de bordjes te zijn verhangen, maar lieten de Spieksters ook zien dat ze wel degelijk kunnen bikkelen als daar om gevraagd wordt. En toch zou de volgende treffer uit een dood spelmoment ontstaan. Kok nam een prima corner. Hij zag vervolgens hoe Kevin Bijlsma slim naar de eerste paal was gelopen. De technisch perfect uitgevoerde actie werd bekroond met een trefzekere kopbal: 1-2.

Nadat Van Merode over de deklat had geschoten en een schot van Danny Wiersum onschadelijk was gemaakt, greep de Aduarder coach in. Hij moest risico’s nemen om een dreigende nederlaag te voorkomen. De dubbele wissel leverde hem echter geen succes op. Het was namelijk Poolster dat scoorde. Een splijtende pass van Wiersum door het hart van de Aduarder defensie werd door Johan de Groot doeltreffend afgerond: 1-3.

De wedstrijd was allesbehalve gespeeld. De gastheren trokken, met de aantrekkende wind in de rug, de teugels wat verder aan. Van Merode kreeg de mogelijkheid om te scoren, maar schoot recht tegen Dijkman aan. Deze wist de bal in een reflex over de lat te tillen.  Niet veel later was het alsnog raak toen de bal na een corner niet uit het doelgebied van Poolster weg leek te willen en Wessel Wierenga scoorde: 2-3.

Aduard 2000 zette nog een keer aan in de hoop dat ook de gelijkmaker nog zou vallen. De thuisclub kwam goed weg toen een boogbal van Kok nog net door Cruiming onder de lat weggetikt kon worden. Met nog enkele minuten te gaan werd het pleit dan toch beslecht. Dennis van Dijk ging er op links vandoor en vond in het centrum zijn teamgenoot Wiersum. Diens schot was goed geplaatst en betekende 2-4.

Terwijl de schemering intrad en de vooral na rust warrig en inconsequent fluitende scheidsrechter Doornbos zijn zoveelste gele kaart had getrokken voor een onbenullige overtreding, zagen de gastheren de wedstrijd definitief door hun vingers glippen. Na ruim 96 minuten voetbal kon Poolster juichen. Er was eindelijk weer eens gewonnen en dat deed het team zichtbaar goed.

* Aduard 2000 – Poolster 2-4. Remco van Merode 1-0; Erik Rentema 1-1; Kevin Bijlsma 1-2; Johan de Groot 1-3; Wessel Wierenga 2-3; Danny Wiersum 2-4

No Replies to "Poolster pakt winst in Aduard"