Driedubbele winst voor Trias

Na de fantastisch gespeelde wedstrijd van vorige week tegen koploper Donitas moesten de dames van volleybalvereniging Trias in sporthal Eelwerd in Appingedam aantreden tegen Volklubol. E thuisclub won het treffen met 3-2. De heren boekten twee keer winst. In de beker werd Krathos geklopt (3-0) en in competitieverband werd De Meeuwen uit Zuidhorn op een 3-1 nederlaag getrakteerd.

Vorig seizoen wisten de dames, toen nog onder de naam Memesa, geen van beide wedstrijden in winst om tee zetten. In de uitwedstrijd een aantal weken geleden werd het 3-1 voor de dames uit Appingedam/Delfzijl maar dat ging toen allesbehalve gemakkelijk.

Op voorhand was duidelijk dat winnen van Volkolubol zeker niet eenvoudig zou worden. De thuisclub begon matig aan het duel. Met name de buitenaanval was minder op dreef dan tijdens de voorgaande wedstrijden. Ook werden er teveel serve-fouten gemaakt en werd er met te weinig druk gespeeld.

Volklubol nam een ruime voorsprong. Aan het einde van de eerste set wist Trias nog goed terug te komen maar dit mocht niet meer baten. De gasten gingen er met de eerste set vandoor: 22-25.

In de tweede set wist de thuisploeg Volklubol meer onder druk te zetten met de serve en werden er steeds meer ballen verdedigd. Met de druk die door de thuisploeg werd opgelegd, ging Volklubol steeds meer fouten maken. Dit resulteerde in simpele setwinst voor Trias: 25-18.

De derde set deed Volklubol er weer een schepje bovenop waardoor Trias weer een te hoog percentage fouten produceerde.

Trias keek na setwinst van Volklubol (18-25) tegen een 2-1 achterstand aan en wist dat nu alle registers open moesten om als winnaar van het veld te kunnen stappen.

Met veel energie en wilskracht, maar zonder tot goed volleybal te komen, wisten de dames de vierde set naar zich toe te trekken (25-21) en moest de vijfde set de beslissing brengen.

In die set nam de thuisploeg meteen een ruime voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Met 15-9 was de zwaarbevochten overwinning een feit. Door deze zege blijven de dames meedoen om de bovenste plaatsen. De setstanden: 22-25, 25-18, 18-25, 25-21 en 15-9.

Twee overwinningen
De heren van TRIAS hebben in een week tijd twee overwinningen weten te behalen. In de beker werd derde-divisionist Krathos donderdagavond overtuigend met 3-0 verslagen en zaterdag werd De Meeuwen uit Zuidhorn met 3-1 aan de zegekar gebonden.

Op donderdagavond lieten de mannen van de fusieclub zien dat ze in een uitstekende vorm verkeren. Met 3-0 werd in de bekerstrijd overtuigend gewonnen van het een klasse hoger spelende Krathos uit Hoogezand. Tegen de Meeuwen miste het team maar liefst vier spelers en dus werd met enige scepsis naar de wedstrijd uitgekeken.

Zonder vaste Libero Kees Parent, die prima door Jan Timmerman werd vervangen, en spelverdeler Ernst Dijkstra, vervangen door Rick Goede, werd aan de wedstrijd begonnen. Henry Haan is zeker tot januari geblesseerd en ook Winston Dipokromo was niet inzetbaar. De bezetting voor het competititetreffen was dus uiterst mager. Trias liet vanaf het begin zien dat het ondanks de veranderde bezetting in staat was om De Meeuwen onder druk te zetten. Zonder tot hoogstaand volleybal te komen wisten de heren het duel met 3-1 te winnen. De setstanden waren 25-21, 22-25, 25-14 en 25-20.

No Replies to "Driedubbele winst voor Trias"