Late goal nekt De Fivel bij Amicitia VMC

De Fivel is met lege handen teruggekeerd uit Groningen. De uitwedstrijd tegen Amicitia VMC werd met 1-0 verloren door de ploeg uit Zeerijp. Het zure van de nederlaag was nog wel dat het andere Oranje tot aan de slotminuut nog zicht op een punt had gehad.

De resultaten van De Fivel waren de laatste tijd niet bepaald florissant. Op de laatste dag van oktober werd nog een gelijkspel behaald in het duel met Corenos, maar toen was het voetballend niet best wat de ploeg uit Zeerijp liet zien. Na dat punt volgden gevoelige nederlagen tegen Harkstede (4-1) en het hoog geklasseerde Boerakker (1-6).

Er moest iets gebeuren en daar was ook trainer Simon Schuil zich goed van bewust. ‘We hebben de afgelopen weken teveel laten liggen. Onze manier van spelen was niet goed. We kwamen te weinig zelf aan voetballen toe. Daar hebben we over gesproken en op getraind’, aldus de oefenmeester.

De vruchten van die aanpak zouden in het duel met Amicitia VMC geplukt moeten worden. Geen eenvoudige opgave, want de Stadjers hebben flink wat voetbalervaring in hun team en kunnen tot nu toe van een goed seizoen spreken. De kloof tussen de kampioenskandidaat en de Riepsters op de ranglijst bedroeg voor aanvang van het treffen maar liefst tien punten. Het verschil tussen en positie in de top drie en de regionen waar over degradatievoetbal wordt gesproken.

De Fivel toonde zich in Groningen echter een waardig opponent van de gastheren. Ze lieten zich de kaas niet van het brood eten. Amicitia VMC had het betere van het spel, mocht de wedstrijd ook maken van de bezoekers, maar bleek niet in staat om een bres in de oranje defensie te slaan. Doelman Ruud Kuizenga kreeg hoofdzakelijk schoten van afstand te verwerken.

Na de doelwisseling was de beste kans eigenlijk voor De Fivel. Na driekwart wedstrijd had Jacob Havinga moeten scoren, maar hij liet zich van de bal lopen. ‘Op dat soort momenten zijn we niet genadeloos genoeg. Hij dacht kennelijk dat hij nog tijd genoeg had’, aldus Schuil.

Het duel leek op een remise uit te lopen en dat zou voor de gasten eigenlijk al een winstpunt zijn geweest. In de laatste minuut ging het echter alsnog mis. Na goed doorzetten van Erwin Berghuis scoorde Robert Koop zijn vierde treffer van dit seizoen: 1-0.

Volgens Schuil zat er een buitenspelluchtje aan de treffer, maar de fluitist van dienst zag geen bijzonderheden en liet voor de derde keer aftrappen. De tijd was daarna te kort voor De Fivel om nog iets terug te doen en dus kon er met recht over een zure nederlaag gesproken worden.

Schuil: ‘We zijn met een erg dubbel gevoel uit Groningen weggegaan. Enerzijds ben ik trots op mijn ploeg vanwege de energie en de strijdlust die ze hebben laten zien. We hebben geprobeerd om Amicitia VMC het voetballen onmogelijk te maken en dat is ons aardig gelukt. We verliezen en dat is jammer, maar toch heb ik wel een positief gevoel aan deze wedstrijd overgehouden. Voetballend ging het in ieder geval een stuk beter. Dit levert voldoende aanknopingspunten op waar we op voort kunnen borduren.’

Het breiwerkje van Schuil kan komende zaterdag verder in elkaar worden geknutseld als de derby tegen Middelstum op het programma staat. De Middelstummers hadden op eigen veld VVS willen bestrijden, maar het veld bleek onbespeelbaar. Ook voor het team van coach Jan Jaap Zijlstra wordt het tijd om een aansprekend resultaat neer te zetten. Uit de laatste vier wedstrijden werd slechts één overwinning behaald. Dat was in het duel met Niekerk, dat in 5-3 eindigde.

* Amicitia VMC – De Fivel 1-0 (1-0 ). Robert Koop 1-0

No Replies to "Late goal nekt De Fivel bij Amicitia VMC"