Volgepakte sporthal ziet DIO winnen

In een volgepakte sporthal de Beemden in Bedum hebben de heren volleyballers van DIO Bedum zaterdag hun vijfde overwinning van het seizoen weten te boeken. De mannen van coach Nico Huisman wisten in een spannend duel met 3-2 van Zaanstad te winnen.

De thuiswedstrijden van DIO worden momenteel goed bezocht. Reden genoeg om extra tribunes te laten komen om zoveel mogelijk mensen een plek te bieden. Onder toeziend oog van ongeveer 400 toeschouwers begon de wedstrijd van Heren 1 tegen Zaanstad. De thuisclub kwam in de eerste set relatief gemakkelijk aan zijn punten. De foutenlast bij Zaanstad lag hoog. Dit kwam mede door servicedruk van de Bedumers, maar ook door onnauwkeurigheid van de heren uit Zaandam zelf. DIO wist pas aan het eind van de set uit te lopen. Bij een stand van 25-20 werd de eerste set binnen gehaald.

In de tweede set was het DIO dat scherper begon. De mannen van coach Nico Huisman wisten al snel een gaatje van vier punten te slaan (9-5). Zaanstad schakelde vervolgens een tandje bij en wist de stand weer gelijk te trekken: 11-11. Beide teams gaven elkaar weinig toe. Mooie aanvallen en kleine dommigheden wisselden elkaar af. Het initiatief in de tweede set bleef bij DIO, maar Zaanstad gaf zich niet gewonnen. Pas bij een stand van 26-25 wisten de Bedumers het verlossende punt te maken en pakte een 2-0 voorsprong in sets.

Ook in de derde set was het stuivertje wisselen. Zaanstad maakte minder fouten als in de voorgaande twee sets. Hierdoor moest DIO harder werken voor zijn punten. Het verschil tussen beide teams werd niet meer dan twee punten. Uiteindelijk leek het erop dat de gastheren aan het langste eind zouden trekken. Bij een stand van 24-23 hadden de Bedumers de kans om de wedstrijd definitief binnen te halen, maar dit lukte echter niet. Zaanstad ging er in de derde set met de winst vandoor: 24-26.

De vierde set werd eveneens een prooi voor de mannen uit Zaandam (21-25). Beide teams konden zich daarna gaan opmaken voor een beslissende vijfde set. Gesteund door het thuispubliek nam DIO meteen de leiding. Ook de scheidsrechters kwamen zo nu en dan onder vuur te liggen door enkele dubieuze punten voor zowel DIO als Zaanstad. De Bedumers lieten zich echter niet gek maken en wisten de set overtuigend met 15-10 te winnen.

De Bedumers blijven staan op een vierde plek, omdat ook de eerste drie teams hun wedstrijden wisten te winnen. Op 12 december neemt DIO Bedum het in een uitwedstrijd op tegen USC US uit Amsterdam. De Westerlingen staan momenteel laatste en hebben het niet gemakkelijk in de Topdivisie. Van onderschatting mag bij DIO echter geen sprake zijn.

No Replies to "Volgepakte sporthal ziet DIO winnen"