Wagenborger Boys krijgt op de broek

Wagenborger Boys is niet in staat gebleken om Tiendeveen in moeilijkheden te brengen. Het elftal van trainer Erik Hiemstra had wellicht graag voor een stuntje willen zorgen, maar erg realistisch was dit niet. De bezoekers vertrokken met een 0-6 overwinning op zak uit het Noord-Groninger land.

Wagenborger Boys speelde het afgelopen seizoen een hoofdrol in de vijfde klasse en had wellicht gehoopt dat dit seizoen ook te kunnen. Het vertrek van een groot deel van de selectie heeft er echter voor gezorgd dat de Boys opnieuw aan het smeden sloegen. Het inpassen van nieuwe selectie-spelers vergt tijd. Ze missen de ervaring en vaak ook de kracht om het sommige tegenstanders lastig te maken.

Dat bleek ook in het duel met Tiendeveen het geval te zijn. De Wagenborgers waren in een aantal gevallen te lief voor de bezoekers, die wel tot aan het randje wilden gaan. ‘Ze kregen ook een aantal gele kaarten, maar daarmee lieten ze wel zien dat er fysiek wat moet gebeuren als je je mannetje wilt staan. Wij zijn vaak te lief’, aldus Hiemstra.

Ondanks het feit dat Tiendeveen voetballend niet erg sterk speelde en Wagenborgeer Boys redelijk bij wist te blijven, lag de bal al na enkele minuten in het Wagenborger doel. In het eigen doelgebied de baas blijven bleek een lastige opgave voor de thuisclub en daar kregen ze de rekening voor gepresenteerd. Na een corner van Mitchel Prijs scoorde Danny Stuifzand koppend 0-1.

Een terugspeelbal op doelman Leon van Slochteren leek voor de gastheren de ideale gelegenheid om langszij te komen, maar de inzet verdween via de defensie van Tiendeveen naast. Na een kwart wedstrijd verdubbelde Sander Blok de marge. Hij liet goalie Arjan Levinga voor de tweede keer kansloos nadat de doelman eerst nog een inzet van Sander Booijink knap had weten te pareren. De ruststand werd op 0-3 bepaald toen Jefffrey Boxma op avontuur werd gestuurd en de Wagenborger sluitpost het nakijken gaf.

Na de doelwisseling probeerde Wagenborger Boys nog wel wat terug te doen, maar het was te onschuldig wat de gastheren probeerden. Tiendeveen was wat dat betreft een stuk effectiever. Een voorzet van Mitchell Prijs werd koppend door Sander Blok koppend verlengd op Jeffrey Boxma. Deze wist de bal tegen het nylon te jagen: 0-4. Amper vijf minuten later was het Prijs die de roos wist te treffen: 0-5. Daarmee was het misgenoegen over een eerder, overigens terecht afgekeurde goal, teniet gedaan.

Na driekwart wedstrijd was het Sander Booijink die voor het doel van Levinga opdook. Hij wist de voorzet van Danny Stuifzand simpel binnen te lopen: 0-6. De grootste kans om tot succes te komen voor de thuisclub kwam op naam van Wim Visscher. Zijn kopbal werd echter door Van Slochteren onschadelijk gemaakt.

De Boys gaan zaterdag op bezoek bij Erica ’86. Hiemstra: ‘Dat duel moeten we gewoon winnen. Voor minder doen we het niet’, zegt de coach.

* Wagenborger Boys – Tiendeveen 0-6 (0-3). Danny Stuifzand 0-1; Sander Blok 0-2; Jeffrey Boxma 0-3; Jeffrey Boxma 0-4; Mitchell Prijs 0-5; Sander Booijink 0-6

No Replies to "Wagenborger Boys krijgt op de broek"