Eerste plaats voor Simone Binnema

In de leeftijdscategorie vrouwen 40 is Simone Binnema uit Eenrum knap eerste geworden in het eindklassement van het Loopcircuit Noord-Nederland. Vorig jaar eindigde ze in deze categorie als tweede. De prijsuitreiking vond plaats na de zaterdag gehouden Herfstcross in Norg.

Niek Blikslager uit Groningen wist de Herfstcross, de zesde en laatste wedstrijd van het Loopcircuit Noord-Nederland, op zijn naam te schrijven. Hij legde het zware modderige bosparcours van 9 kilometer in de Langeloërduinen, verdeeld over drie ronden van drie kilometer, af in 28.26 minuten. Bij de vrouwen ging de winst voor het derde jaar op rij naar de stad-Groningse Yasmin Hillebrink in 35.10 minuten.

Kende deze cross vorig jaar op de langste afstand nog 310 deelnemers, nu stonden er 214 atleten aan de start in het koude Norg. Hieronder slechts twee Artemissers. In 2013 waren dat er nog 20. Het parcours was door de aanhoudende regen van de afgelopen week erg modderig geworden en vergde veel van de deelnemers.

Van de twee Artemissers behaalde Simone Binnema uit Eenrum in een sterk bezet veld bij de vrouwen 40 een zevende plaats met een tijd van 41.35 minuten. Bij de vrouwen 50 was de twaalfde plaats met een  tijd van 56.40 minuten voor Grietje Dijkmans uit Winsum.

Naast de reguliere prijsuitreiking vond ook de uitreiking van de diverse eindklassementen van het Loopcircuit plaats. Om hiervoor in aanmerking te komen moesten de deelnemers aan vijf van de zes wedstrijden meedoen. Overall winnaar bij de mannen werd Gerard Vos uit Appingedam. Bij de vrouwen zegevierde Ellen Haveman uit Ulrum (foto: Herman Rinket).

 

No Replies to "Eerste plaats voor Simone Binnema"