Ten Poster beklimt Mont Ventoux tegen MS

Een wieler- en loopevenement op de flanken van de Mont Ventoux in Frankrijk. Zelfs de professionele wielrenners voelen een siddering door hun lichaam gaan als ze de legendarische Kale Berg zien opdoemen. Op 11 juni 2016 is de berg het domein van Klimmen tegen MS. Zes jaar geleden als een kleinschalig evenement begonnen, maar inmiddels uitgegroeid tot het grootste loop- en wielerevenement van Nederland.

Ruim tweeduizend deelnemers hebben de berg reeds beklommen en dat alles voor de strijd tegen Multiple Sclerosis (MS). Ze bedwongen de Mont Ventoux één of meerdere keren Deelnemen aan Klimmen tegen MS is een ervaring die je altijd bij blijft. We horen vaak mooie, ontroerende en inspirerende verhalen van deelnemers. In de aanloop naar de zesde editie van Klimmen tegen MS willen wij een van de verhalen met onze bezoekers delen.

Onderstaand het verhaal Ard Hofman (43), getrouwd met Margriet en vader van Liese (16) en Gijs (14). Ze wonen in Ten Post. Ard deed dit jaar voor de eerste keer mee en zal opnieuw  aan het evenement deelnemen. Hij is met Team Grunn tegen MS een ware inspiratiebron als het gaat om het inzamelen van sponsorgelden.

Hoe ben je bij Klimmen tegen MS terecht gekomen en wat is jouw motivatie voor deelname?
Net als vele andere deelnemers zocht ik naar een manier om me in te zetten tegen MS, want helaas hebben wij ook in onze familie te maken met deze rotziekte. En nog wel de meest progressieve vorm.

Hoe heb je je voor editie 2015 fysiek en mentaal voorbereid?
Met een flinke dosis motivatie was ik vaak te vinden in de sportschool tijdens trainingen met Ultimate Indoor Cycling of buiten op de racefiets.

Wat zijn jouw ervaringen omtrent inzamelen sponsorgelden en welke tips kan je geven?
Vorig jaar heb ik Spinning tegen MS georganiseerd. Met bijna 60 deelnemers hebben we virtueel op de Ventoux gefietst. Ook hadden we collectes in de kerk en mooie donaties van familie, vrienden en collega’s. Voor de aankomende editie van 2016 hebben we tijdens het oogstfeest in Stedum boerenijs en spekdikken verkocht. Via een deelnemer aan Spinning tegen MS zijn we in contact gebracht met de organisatie van de Zeemijlenloop Delfzijl en tijdens deze loop is er voor Team Grunn tegen MS een mooi bedrag ingezameld. Daarnaast kunnen er in de Jumbo-supermarkten in Bedum en Groningen Reitdiep bij de lege flessenautomaat statiegeldbonnen worden ingeleverd. Ook heb ik twee kaarten geveild voor de voorstelling Ventoux, organiseer ik weer Spinning tegen MS in april en er staan nog andere leuke acties in de planning.

Hoe heb je de dag op de Mont Ventoux ervaren en wel fysiek, mentaal, maar ook qua organisatie en ondersteuning. En welk moment is je het meeste bijgebleven?
Vorig jaar wilde ik minimaal de beklimming vanuit Bédoin volbrengen. Nadat ik goed was verzorgd had ik nog meer dan genoeg moed om voor de tweede beklimming vanuit Sault te gaan. Dit was mijn doel; de eerste beklimming was voor mijn neefje. De tweede omdat het zo bijzonder is om samen met je vader de kale berg te mogen bedwingen. We zijn nu druk in voorbereiding om met drie generaties omhoog te gaan, waarbij ikzelf ga voor de felbegeerde titel Cinglé du Mont-Ventoux.

Waarom zou jij deelname aan Klimmen tegen MS bij anderen aanraden?
De beklimming van de berg doet pijn en is moeilijk, maar dit is slechts één geweldige bijzondere dag die je samen mag beleven. Iemand met MS heeft vaak dagelijks pijn. Wat een voldoening geeft het dat ik mij sportief en financieel met de vrijwillige organisatie, alle verzorgers en deelnemers kan inzetten voor het bestrijden van die pijn. Ik kan dan ook alleen maar oproepen; kom mit mekoar bie ploug Grunn tegen MS.

Sportfotograaf Wouter Rosenboom is ambassadeur van Klimmen tegen MS. Hofman is heel blij met de foto die van hem is gemaakt. ‘Rosenboom heeft een beeld van mij vastgelegd dat mij dierbaar is in mijn gevoel bij de beklimming van de Ventoux voor Klimmen tegen MS.’ Hofman spreekt de hoop uit dat zijn verhaal meer mensen over de streep trekt voor deelname, of dat ze wellicht ideeën hebben opgedaan voor sponsoring. Ook kan het zijn dat er mooie herinneringen naar boven zijn gekomen over eigen deelname. Zij kunnen die delen via het mailadres info@klimmentegenms.nl.

No Replies to "Ten Poster beklimt Mont Ventoux tegen MS"