SV Bedum helpt Oranje Nassau op weg

SV Bedum is er niet in geslaagd om op het eigen kunstgras een overwinning te behalen op Oranje Nassau. Ondanks een goede start met dito mogelijkheden om de score te openen, ging het team van trainer René Wollerich uiteindelijk met 0-5 onderuit tegen de Stadjers.

Een lange geschiedenis hebben SV Bedum en Oranje Nassau niet, maar dat is ook niet zo vreemd na de fusie van Bedum en CVVB. Vorig seizoen waren de Stadjers in het bekertoernooi met 1-3 de meerdere over het team van trainer René Wollerich en eigenlijk was men er in Groningen wel van overtuigd dat Oranje Nassau ook nu wel zou winnen.

Na iets meer dan vijf minuten spelen had de thuisclub op voorsprong moeten komen. Een van dichtbij door Soeratmin Venema ingeschoten bal werd met een prima reflex van goalie Alex Stralendorff onschadelijk gemaakt. Oranje Nassau kwam goed weg tegen de Bedumers, die de wind recht in het gezicht hadden, maar daar beter mee overweg konden dan ON met de wind in de rug. Ook Elsin Yilmaz kreeg een mogelijkheid om te scoren. Hij schoot echter naast.

De gastheren speelden bij vlagen goed voetbal en hadden het een half uur lang niet al te lastig met de Stadjers, die maar niet in hun spel konden komen. SV Bedum zette veel druk naar voren, toonde durf en had de posities goed bezet. Het was voor de elf van Wollerich een fikse domper dat ze zelf niet tot scoren kwamen, maar de bezoekers daarentegen in het zadel hielpen.

In de 38e minuut zeilde een voorzet op de lat van het Bedumer doel. Goalie Lars van der Sluis kreeg geen vat op het speeltuig en vervolgens was Rhobin Brander er razendsnel bij om raak te koppen: 0-1. De Bedumers kregen niet veel later nog een tik op de neus toen Jordy van Haag een voorzet in eigen doel mikte: 0-2. Het was dat Frederik Specken het vertikte om voor de pauze ook nummer drie te maken, anders was de tweede helft op dat moment al een formaliteit geweest.

‘Die twee momenten hebben er flink in gehakt. We wilden de eerste helft ongeschonden door zien te komen om dan na de rust met de wind in de rug vol gas te geven. Door dat strijdplan kon op dat moment een dikke streep getrokken worden’, vertelt Wollerich.

In de warmte van de kleedkamer kreeg de thuisclub de mogelijkheid om de moed bijeen te rapen en zich voor een wat meer fortuinlijker tweede helft op te maken. SV Bedum weigerde de handdoek in de ring te gooien en probeerde in het tweede bedrijf het positieve gevoel van het vertoonde spel uit de eerste helft mee te nemen, maar kreeg er de kans niet voor. Oranje Nassau begon eindelijk te voetballen en drong SV Bedum terug.

Vijf minuten na de hervatting tekende Rhobin Brander voor de 0-3. Het uur zat er nog niet op toen Marco van der Heide op de paal mikte. Brander was echter opnieuw ter plaatse om af te stoffen: 0-4. Wollerich trok de goocheldoos helemaal open en liet al zijn hulptroepen opdraven. Het sierde de thuisclub dat ze voor en beter resultaat bleven knokken, maar veel leverde de verse inbreng niet op.

Uiteindelijk bepaalde Robert Pomstra de eindstand op 0-5 en met die zege bleef Oranje Nassau voor de tiende keer op rij ingeslagen in de huidige competitie. De nederlaag betekende een forse domper voor de Bedumers, die zaterdag in Winsum met Viboa moeten zien af te rekenen. Toch wil Wollerich niet van een slechte generale spreken. ‘Ik denk zelfs dat dit ons alleen maar meer prikkelt om er zaterdag vol tegenaan te gaan. We zullen veel strijd moeten leveren, maar dat kunnen we.’

* SV Bedum – Oranje Nassau 0-5 (0-2). Rhobin Brander 0-1; Jordy van Haag 0-2 (eigen doel); Rhobin Brander 0-3; Rhobin Brander 0-4; Robert Pomstra 0-5

No Replies to "SV Bedum helpt Oranje Nassau op weg"