Streekderby voor Klimaatgroep Stars

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum spelen zondag hun laatste wedstrijd van dit kalenderjaar in de Eredivisie. De streekderby tegen Itass DTK ’70 staat voor komend weekeinde op het programma. Klimaatgroep Stars bezet momenteel de laatste positie in de competitie en tegenstander Itass DTK ’70 bivakkeert op de tweede plaats.

De verschillen in de Eredivisie zijn erg klein. Dit liet het team van coach Gert Stulp zien in de verloren wedstrijd tegen Wijzenbeek Westa (2-4). De Middelstummers verloren nipt, terwijl dit zeker niet nodig was. Mede doordat het spel perspectief biedt, gaat niemand binnen de club er van uit dat de ploeg uit de Eredivisie degradeert. Ook directeur Harry Vaatstra van de hoofdsponsor liet in een interview weten vertrouwen te hebben in lijfsbehoud.

Itass DTK ’70 is samen met Enjoy&Deploy Taverzo een van de favorieten voor het behalen van het landskampioenschap. Met spelers als Barry Wijers, Patrick Oeij en Bas Hergelink in de ploeg is dit ook niet gek. Het zijn stuk voor stuk spelers die tot de top van Nederland behoren.
Het speciale aan de wedstrijd van aankomende zondag is dat het een streekderby is. Dit zijn voor alle spelers en supporters speciale wedstrijden, waarbij de plaats op de ranglijst even geen rol speelt.

Het resultaat van de thuiswedstrijd tegen Itass DTK ’70 biedt wat dat betreft perspectief. Het team was, ondanks dat er met 2-4 verloren werd, dicht bij een gelijkspel. De wedstrijd begint om twee uur in sporthal De Zon in Klazienaveen.

(foto: Ivo Lint)

No Replies to "Streekderby voor Klimaatgroep Stars"