Omlandia en Viboa raken trainer kwijt

Het clubgevoel, de uitgesproken ambitie en de leergierigheid van de selectie van de Ten Boerster club spraken hem aan toen Wentink besloot om trainer van eersteklasser Omlandia te worden. De voormalige assistent-trainer van FC Groningen A1 vertrekt aan het einde van het huidige seizoen bij de witblauwen. 

Als het aan het bestuur en de spelersgroep van Omlandia had gelegen, was de samenwerking met de docent lichamelijk opvoeding aan het Willem Lodewijk Gymnasium voortgezet, maar men respecteert het besluit van de Stadjer om een nieuw avontuur te zoeken.

Waarom de weegschaal uiteindelijk toch naar de voor Omlandia andere kant is uitgeslagen, legt de oefenmeester als volgt uit.  ‘Ik heb er straks twee seizoenen op zitten. Hoewel het nu wat minder gaat dan in mijn eerste jaar, kan ik rustig zeggen dat het een mooie tijd is geweest. Twee jaar is in mijn ogen lang genoeg. Het is tijd geworden om aan een andere uitdaging te beginnen.’

Wentink is Omlandia hoe dan ook dankbaar voor de kans die hij gekregen heeft om zich als aankomend hoofdtrainer te bewijzen en wil de club bij zijn afscheid in ieder geval een mooi presentje bezorgen in de vorm van klassenbehoud. ‘We moeten er gewoon zorgen dat we 33 punten halen. Dat moet in mijn ogen voldoende zijn om in de eerste klasse te kunnen blijven. Als er daarna nog iets extra’s mogelijk is in de vorm van een periodetitel is dat mooi meegenomen. Gemakkelijk zal het niet worden, want de eerste klasse is erg sterk geworden.’

Waar zijn ambities hem na dit seizoen brengen weet Wentink niet. ‘Het is nog maar enkele weken geleden dat we het eerste gesprek hebben gevoerd over mijn toekomst bij Omlandia. Mijn voornaamste zorg is dat we dit seizoen tot een goed einde weten te brengen. Ondertussen kijk ik rustig rond. Welke club het ook gaat worden, het moet wel met mijn werk te combineren zijn.’

Wentink is overigens niet de enige coach van naam die zijn huidige club verlaat. Ook collega Ron de Boer van Viboa, dat zaterdag nog met 1-0 klop kreeg van de Ten Boersters, zoekt zijn heil elders. In tegenstelling tot Wentink heeft de inwoner van Grijpskerk al wel een nieuwe club. Hij verkast naar Broekster Boys. Het Friese voetbal is hem niet onbekend. De Boer was hij trainer bij onder andere Oostergo en Be Quick Dokkum. Na vier jaar VEV ’67 vertrok de Boer afgelopen seizoen naar Viboa.

Voor de Winsumer voetbalvereniging is het vertrek van de oefenmeester een flinke aderlating. De club had De Boer langer aan zich willen binden, maar de oefenmeester heeft dus besloten een andere weg in te slaan.

No Replies to "Omlandia en Viboa raken trainer kwijt"