Hoofdrol voor Schaaphok in winnend Viboa

Voetballen Is Bij Ons Aangenaam luidt de naam van eersteklasser Viboa voluit. Wat de Winsumers en hun tegenstander SV Bedum lieten zien was allesbehalve aangenaam. De confrontatie op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg werd nog enigszins opgefleurd door de schoonheid van de gemaakte goals. Het duel werd uiteindelijk met 3-0 door de gastheren gewonnen.

Soms heb je van die wedstrijden waarbij je je afvraagt of teams wel beseffen waarom er mensen zijn die zich op een waterkoude zaterdagmiddag naar een sportveld begeven. Het antwoord is heel simpel. Ze willen door hun favorieten vermaakt worden en als het even kan ook nog een driepunter zien. Van goed voetbal was echter geen sprake. De term hotseknotsbegonia-voetbal dook af en toe zelfs op.

Gelukkig zitten er zelfs in slecht gespeelde wedstrijden zitten echter wel eens lichtpuntjes. Die konden in ieder geval nog gevonden worden. Rick Schaaphok was zo’n helder moment. Hij kon na een vervelend lange periode van blessureleed eindelijk weer eens vanaf de eerste minuut meedoen en drukte meteen zijn stempel op het duel. Na een half uur pelen mocht Deshley Storm een corner nemen die de aanvaller keihard binnen wist te koppen. Hij brak het duel daarmee open: 1-0.

SV Bedum kon er weinig tegenover zetten. Behoudens een schot van Nick Oostmeijer was er niet veel te beleven aan Bedumer zijde. De bezoekers kwamen maar niet in hun spel en moesten het vooral op vechtlust en wilskracht afleggen tegen de thuisclub.  Het was dan ook niet zo vreemd dat George Goguadze de marge vlak na de rust wist te verdubbelen. De manier waarop hij dat deed, zorgde voor heel wat oohhh’s en aahhh’s langs de lijn. Goguadze werd vanaf het middenveld aangespeeld, kreeg alle tijd van de wereld om iets moois te verzinnen en peerde het speeltuig via onderkant lat snoeihard tegen het nylon: 2-0.

Het pleit was daarmee wel beslecht voor de bezoekers die op alle fronten te kort kwamen. En toch hadden de gasten er weer een wedstrijd van kunnen maken als Soeratmin Venema een uitgelezen kans had benut om de achterstand te verkleinen. Hij liet de mogelijkheid echter liggen.

Nadat Viboa de mogelijkheden had laten liggen om het duel definitief in het slot te gooien, kreeg SV Bedum uiteindelijk ook nummer drie nog om de oren. En weer was Rick Schaaphok de hoofdrolspeler. Vlak buiten het strafschopgebied van de gasten draaide hij, met de rug naar de goal, op knappe wijze bij twee Bedumer verdedigers weg en liet vervolgens doelman Van der Sluis kansloos: 3-0.  Met zijn tweede van de middag bombardeerde de grillige aanvaller zichzelf tot man van de wedstrijd.

Een zeer pover duel overigens, maar daar hadden de Winsumers lak aan. Ze hadden na de nederlaag van vorige week in Ten Boer met SV Bedum afgerekend en zichzelf in ieder geval een iets betere uitgangspositie verworven voor het tweede deel van de competitie. Uit de zorgen is het team van de naar Broekster Boys vertrekkende trainer Ron de Boer overigens geenszins.

Dat geldt in niet mindere mate voor de elf van coach René Wollerich, die ook volgend seizoen bij de paarshemden aan het roer staat. ‘Qua resultaten gaat het dan wat minder, maar organisatorisch staat de vereniging er goed voor. Ik ben er van overtuigd dat het met het eerste team ook goed gaat komen’, aldus de oefenmeester.

* Viboa – SV Bedum 3-0 (1-0). Rick Schaaphok 1-0; George Goguadze 2-0; Rick Schaaphok 3-0
(foto: Albert Haaima)

No Replies to "Hoofdrol voor Schaaphok in winnend Viboa"