Drie teams DTTC ’78 pakken titel

Bij tafeltennisvereniging DTTC ’78 heeft men het afelopen weekeinde alle reden gehad om met vrolijke gezichten rond te lopen. In de najaarscompetitie zijn twee senioren- en een jeugdteam van de Damster club namelijk kampioen geworden.

Het eerste seniorenteam, uitkomend in de tweede Noordelijke Divisie, heeft vanaf begin op de eerste plaats gestaan. Met nog een thuiswedstrijd tegen Dokkum te gaan, waren drie winstpartijen voldoende om kampioen te worden. De eerste twee partijen gingen door uitstekend spel van Stefan Dallinga en Edwin van der Wal naar Appingedam. Daarna was het de beurt aan kopman Robert Janssens om het kampioenschap binnen te halen.

Het werd een spannende en zenuwslopende wedstrijd die door nipt in vijf games door Janssens werd gewonnen en dus waren de titel en bijkomende promotie naar de eerste Noordelijke Divisie een feit. Een compliment ging ook naar de twee invallers Jonathan Bilder en Baraa Hashem van het tweede team, die de afgelopen competitie zes van de negen partijen wisten te winnen en dus ook een flink steentje hebben bijgedragen.

Het derde seniorenteam met Fransisca van Delden, Lennard Froma, Michael Veen, Maikel Peters en Henk Woldhuis stond met nog een wedstrijd te spelen gelijk met Aktief Winsum. De laatste wedstrijd was bij Aktief Winsum en een 6-4 overwinning zou voldoende zijn om het kampioenschap in de wacht te slepen. Het begon erg goed voor DTTC want door prima overwinningen van het Damster trio was de tussenstand 3-0 voor DTTC ’78.

Het dubbelspel werd vervolgens verloren en na de twee volgende enkelpartijen stond het 5-1 voor de Damsters. Eén zege ontbraak nog alvoren de champagne ontkurkt kon worden. Het werd alsnog een spannende wedstrijd want zowel Peters als Veen wisten niet te winnen en dus werd het 5-3. Nu mocht kopman Froma het kampioenschap binnen proberen te halen en na een prima gespeelde wedstrijd wist hij met 3-0 te winnen. Daarmee was de titel een feit.

Bij de jeugd werd er naast de reguliere competitie ook een mini-competitie gespeeld. Tafeltennisvereniging DTTC ’78 deed met twee teams mee aan deze competitie. Team 1 bestond uit Luuk Silvrants, Robert Nijboer en Lorenzo Hut. Team 2 werd gevormd door Xander Hut, Marijn Jager en Ruben Bolt. Het eerste team had nog drie punten nodig om kampioen te worden en naar de reguliere competitie te promoveren.

Na een 3-2 overwinning op Vinkhuizen en een 4-1 zege op team 2 van DTTC was het kampioenschap een feit. Volgend jaar gaat het kwartet als team aan de reguliere competitie meedoen. In de voorjaarscompetitie doen er zes senioren- en drie jeugdteams mee. Daarnaast is er nog de mini-competitie.

No Replies to "Drie teams DTTC '78 pakken titel"