Vrouwen Artemis succesvol op Ameland

Met een tweede plaats voor Gonny Houtman (Winsum) bij de vrouwen 55, een derde plaats voor Simone Binnema (Eenrum) bij de vrouwen 45 en een zesde plaats voor Angelique Nienhuis (Winsum) bij de vrouwen 35 hebben de vrouwen van Artemis zich zaterdagmiddag op de halve marathon op Ameland uitstekend geweerd.

De 12e editie van de AdventureRun  kende een recordaantal deelnemers. Er deden, verdeeld over vijf afstanden, totaal  4700 atleten mee. Het was een prima dag om te hardlopen. Het was droog en de voorspelde harde wind bleef binnen de perken. Het zware parcours door het bos, over het goed te belopen strand, door de kwelder, door de duinen en over de dijk met uiteindelijk de finish in het sfeervolle centrum van het dorp Nes, vraagt elk jaar weer de nodige inspanningen van de deelnemers.

Acht Artemissers stonden aan de start van de halve marathon. Simone Binnema was hiervan de snelste met een keurige tijd van 1.37.56 uur. Ze werd hiermee derde bij de vrouwen 45. Haar achterstand op de nummers een en twee bedroeg respectievelijk 4.24 en 1.01 minuten. Bij de vrouwen 55 noteerde Gonny Houtman een tijd van 1.42.38 uur. Ze behaalde hiermee een knappe tweede plaats. De Winsumse moest op de laatste vijftig meter uiteindelijk vier seconden toegeven op de winnares in deze categorie en dat was Ria Hoksbergen uit Rhenen.

Angelique Nienhuis (Winsum) finishte na 1.43.40 uur verdienstelijk als zesde bij de vrouwen 35. Nieuw lid Willem Hofman (Winsum) liep zijn eerste wedstrijd onder de vlag van Artemis en sloot deze af met een nette 1.43.34 uur. Voor Jan Vos (Uithuizen) werd een tijd van 1.45.50 uur genoteerd. Koos Durenkamp (Winsum) kwam door na 1.54.29 uur. Marieke Grolleman en Elizabeth Hofman uit Winsum liepen beiden een persoonlijk record op deze afstand. Met hun tijden van 2.10.04 en 2.10.05 uur verbeterden ze hun oude toptijden met 5.50 minuten en acht seconden.

De halve marathon bij de mannen werd gewonnen door de Belg Omar Bekkali in 1.10.47 uur. Bij  de vrouwen ging de winst afgetekend in 1.22.17 uur naar Immy Auck Kersbergen uit het Friese Wommels. Aan de start van de 10 kilometer stonden vijf Artemissers. Vader John en zoon Mathijs Zwartenkot uit Ulrum passeerden gezamenlijk de finish na 48.57 minuten. Harmjan Postmus (Vierhuizen), herstellende van een maand geleden ondergane ingrijpende operatie, zag al weer een tijd van 55.05 minuten op de klok verschijnen. Jantje Wiersema (Oldehove) was goed voor 59.48 minuten en voor Anke Bijma (Sauwerd) stond de tijd stil na 1.05.49 uur.

No Replies to "Vrouwen Artemis succesvol op Ameland"