Zaalvoetbaldames Peli leven zich uit

De zaalvoetbalsters van De Pelikanen hebben zich vrijdagavond heerlijk kunnen uitleven tegen A.S. Exstudiantes. De Damsters wisten met maar liefst 0-14 te winnen. Meike Aarens en Christel Marree scoorden beiden vijf keer. De overige doelpunten werden gemaakt door Irene Bos (2), Beatriz Zuidema en Marjet Pijper.

De Pelikanen begon het duel in Sportcentrum Kardinge in Groningen zonder de topscorers Maria Parasiri en Monica Kamphuis-Woldendorp. Dat deerde de zeven wel beschikbare speelsters geenszins. Binnen acht minuten stond er 0-4 op het scorebord. Meike Aarens en Christel Marree waren de prijsschutters.

De Damster dames waren van plan eens flink uit hun slof te schieten. Halverwege leidde men met 0-7. Doelvrouw Marjet Pijper kreeg in de eerste helft maar één bal op doel. Pijper werd na de pauze ingezet als veldspeler. Ilona Kramer nam onder de lat plaaats. Zij moest eenmaal handelend optreden en voorkwam dat de Stadjers de eretreffer konden maken.

Halverwege de tweede helft leidden de bezoekers met 0-10. De Peli’s zetten hierna nog even aan en kwamen tussen de 39e en 44e minuut viermaal tot scoren. In de slotfase liet Meike Aarens een handvol goede kansen onbenut. De doelvrouw van A.S. Exstudiantes speelde ondanks de grote nederlaag een puike wedstrijd. Zij voorkwam dat Peli zeker twintig keer tot scoren wist te komen.

Door deze monsterzege zijn de Damsters met 22 punten uit 9 wedstrijden koploper in de tweede klasse 2. Futsal Winsum 1 en Achilles 1894 volgen met 19 uit 8. Achilles 1894 won vrijdagavond met liefst 7-2 van Futsal Winsum 1. Zowel Futsal Winsum 1 als Achilles 1894 komen voor de winterstop nog een keer in actie.

No Replies to "Zaalvoetbaldames Peli leven zich uit"