Robert Bos nieuwe trainer Viboa

Het Winsumer Viboa heeft een opvolger gevonden voor de naar Broekster Boys vertrekkende Ron de Boer. Zijn plaats op de bank wordt gedurende het seizoen 2016/2017 ingenomen dor Robert Bos. Hj traint momenteel de zondagvoetballers van het Winschoter WVV.

Robert Bos valt onder de categorie ervaren trainers. Achter zijn naam staan verenigingen zoals Gronitas, GVAV Rapiditas, Velocitas 1897 en WVV 1896. Bij die laatste vereniging is hij op dit moment nog werkzaam. Bos heeft bij de Winschoter club het fundament van het eerste zondagelftal weten te verstevigen door ze nu mee te laten draaien in de top van de eerste klasse F.

In die klasse staat men momenteel op de derde plek met 24 punten uit 13 wedstrijden. Dat is twee punten minder dan koploper VV Heerenveen en een punt minder dan SVBO uit Barger Oosterveld. Afgelopen weekeinde verloren de Winschoters met 2-1 van het lager geklasseerde Bergum.

Het gesprek met een afvaardiging van de spelersgroep, bestuur en CVZ-Viboa verliep bijzonder positief. Men is unaniem van mening dat Bos een prima optie is voor Viboa. Een paar punten die in het gesprek opvielen waren zijn enthousiasmet, passie, duidelijkheid en visie. Hij staat voor samenwerking binnen een spelersgroep. Naast het seniorenvoetbal is de coach ook duidelijk geïnteresseerd in de jeugd. Op de vraag hoe hij jeugdspelers, die zeker de komende jaren overkomen, bij de senioren gaat inpassen werd hij nog enthousiaster. Hoe wil hij daar nadrukkelijk invulling aan geven? Een paar voorbeelden worden daarbij genoemd, maar opleiden staat voor hem centraal.

Na overleg met de CVZ-SJO vv Winsum is vastgesteld dat hij een belangrijke rol zal kunnen spelen in het beter maken van de jeugdtrainers. Hoe de vereniging dit precies in gaat vullen, zal in de komende tijd verder worden uitgewerkt. Een voetbaltrainer die leeft voor het voetbal en een hoofdtrainer die enthousiast wordt bij discussie over het ontwikkelen van jeugdtrainers. Hoe vaak kom je dit nog tegen? Langs deze weg verwelkomen wij hem nu alvast van harte binnen onze vereniging en wensen wij hem veel succes in het nieuwe seizoen’, zegt Hans Kloosterman namens CVZ-Viboa.

Bij WVV zien zze Bos met lede ogen vertrekken. Bestuurslid technische zaken Kees Oosterveld zegt over de oefenmeester. ‘Het is een fijne vent. Een echte voetbalgek. Hij is nu bezig aan zijn tweede seizoen en eigenlijk waren wij er wel uit. We wilden hem graag nog een seizoen aan ons binden. Dat hij voor Viboa heeft gekozen begrijpen we wel. Het is een mooie uitdaging voor hem.’

No Replies to "Robert Bos nieuwe trainer Viboa"