Verrassende winst heren LSV

In de eerste klasse B stond afgelopen weekeinde een heuse topper op het programma. Nummer drie Dovo H1 ontving de nummer twee LSV heren 1. Vooraf hadden de Lopsters gevraagd of de wedstrijd verzet kon worden. Spelverdeler Jurjen Haak ontbrak wegens familieverplichtingen, tweede spelverdeler Bert Vink had een dubbele spierscheuring in de kuit en Rob Ellens had een polsblessure. De thuisploeg wilde echter niet meewerken en zodoende moest LSV diagonaal Arnold Hovenga zijn set up-talenten aanspreken en dat deed hij deze avond zeer behoorlijk. Achteraf waren de gasten blij dat de partij doorging want ze wisten verdiend met 2-3 te winnen.

Ondanks het feit dat de eerste set up van Hovenga voor techniek werd afgefloten, begonnen de gasten goed aan de set. Vooraf werd er gehamerd op risicovol serveren en dat deden de mannen uitstekend. Een ruime 5-10 voorsprong zorgde voor een time out aan Dovo zijde, die daarna inderdaad ook meer vat kregen op de tegenstander. Via 10-10 kwamen zij langszij en even leek het erop dat LSV de controle verloor. Maar onder aanvoering van midspeler Jan Klink pakten ze het toch op. Via 12-12 liepen ze uit naar 16-20. En doordat er sterk verdedigd werd en dat buitenspelers Wouter Haak en Dirk de Vries bijna foutloos stonden aan te vallen werd de set toch makkelijk en ook wel verrassend gewonnen: 20-25.

De euforie verdween in de tweede set. Dovo wist haar gevaarlijkste aanvaller Piet van der Hoek voortdurend te bereiken en hij was een plaaggeest voor de Lopster verdediging. Het leek erop dat LSV tevreden was met één set en de thuisploeg schakelde nog een tandje bij: 25-12. Dovo begon de derde set overtuigend. Ze waren de bovenliggende partij, waarin Joachim Stolk op dat moment de scorende aanvaller was.

Op 16-13 speelde achterspeler Jelmer Helmholt de bal over het net, maar hij werd niet afgefloten. Na enige discussie werd er een dubbelfout gegeven. De volgende punten waren weer voor de thuisploeg, waarna er bij een 19-15 stand een time-out volgde. Na wederom een zeer discutabele bal, Wouter Haak sloeg binnen via de netrand maar er werd antenne gegeven, kwam de ommekeer in de wedstrijd. Op 21-15 kwam de energie weer terug in de ploeg uit Loppersum. Er werd weer gevochten voor iedere bal, het blok stond goed en mid Hofman pakte zijn punten weer mee. Het was niet genoeg voor de setwinst. Die ging met 25-21 naar Dovo, maar LSV zag dat er meer te halen was.

Na een 4-8 voorsprong door prima serveren van Wouter Haak wist de thuisploeg toch weer dichterbij te sluipen. Een drie meter-aanval op 12-13 van Dirk de Vries was het startsein voor een tussensprint van de gasten. Ze liepen uit naar 15-20 en er leek geen vuiltje aan de lucht. Bij Dovo gingen ze nog nadrukkelijker op zoek naar de veel scorende Piet van der Hoek. Het LSV-blok had totaal geen vat op zijn afwisselende aanvallen en zo wist Dovo weer terug te komen naar 23-24. Maar ook hij kon het setverlies niet afwenden. De volgende set-up werd door hem uitgeslagen en zo werd de tussenstand 2-2.

Een vijfde set moest de beslising brengen en dat werd een knotsgekke set. LSV had het initiatief, maar Dovo weigerde te capituleren. Waar LSV alleen Rob Ellens voor noodgevallen op de bank had zitten, had de thuisploeg wel wisselmogelijkheden. Zij maakten hier echter geen gebruik van in deze partij. Wouter Haak sloeg met een geweldige diagonale aanval de gasten naar 6-10. Bij de Doezemers was het alle ballen op Van der Hoek. Dat zorgde voor een time out op 10-11.

Midspeler Klink tipte daarna de bal schitterend binnen voor 10-12. Marco Beiboer haalde een puntje terug, waarna Dirk de Vries met een ingehouden smash voor 11-13 zorgde. Op 12-13 wist midspeler Hofman een slechte pass van Dovo goed weg te leggen, maar de scheidsrechter floot hem af voor dragen. Een onterechte beslissing van de onpartijdige, maar het was wel 13-13. LSV leek van slag maar een wild uitgeslagen aanval van Joachim Stolk zorgde voor 13-14. LSV maakte zich op voor een aanval van Van der Hoek en die kwam er ook. Maar de uitstekende Dovo-aanvaller, irritant aanwezig in de wedstrijd, sloeg de bal in het net. Zo werd het 13-15 en een verdiende 2-3 overwinning voor LSV.

Aanvoerder Wouter Haak was erg blij met de zege: ‘Van tevoren denk je geen schijn van kans te hebben met een geïmproviseerd team. Maar in plaats van ons bij een nederlaag neer te leggen, waren we mede vanwege het feit dat Dovo niet mee wilde werken aan het verplaatsen van de wedstrijd, extra gemotiveerd om er het beste van te maken. Dat je dan zelfs met een overwinning naar huis rijdt, is heel erg lekker. Aan de ene kant wel verrassend, maar aan de andere kant is dat ook de kracht van onze ploeg. We zijn een hecht en degelijk team en zijn, als het loopt, erg moeilijk te verslaan. Een prachtige afsluiting van 2015.’

No Replies to "Verrassende winst heren LSV"