Meedhuizen dicht bij zege op Boys

Vijfdeklasser Meedhuizen is dicht bij een overwinning geweest op buurman Wagenborger Boys. Tot aan de laatste minuut van de reguliere speeltijd verdedigden de gastheren een snel verkregen voorsprong. In de laatste minuut ging het echter alsnog mis en bleef Wagenborger Boys een beschamende nederlaag bespaard.

Met slechts één overwinning en een remise uit tien wedstrijden kon Meedhuizen voor de aftrap van de derby geen al te beste rapportcijfers overleggen. Dat gold in iets mindere mate voor de bezoekers. Het team van trainer Erik Hiemstra had weliswaar nog maar drie competitieduels verloren, maar speelde ondertussen wel vijf keer gelijk en kwam tot een totaal van drie zeges.

Waar het bij Wagenborger Boys aan schort, weet eenieder die de club een warm hart toedraagt wel. De roodwitten ontberen stootkracht en dat brak ze ook in Meedhuizen op. De thuisclub heeft zich de laatste seizoenen vooral toegelegd op de kunst van het verdedigen. ‘De durf om vooruit te voetballen ontbreekt te vaak’, stelt trainer Ron Vijsma.

Kennelijk wilde men die schroom tegen Wagenborger Boys van zich af schudden. Binnen een kwartier kwamen de gastheren namelijk op voorsprong. Uit een corner wist Bastiaan Kugel de 1-0 binnen te koppen. Op het zware en glibberige veld probeerde Wagenborger Boys zich op te richten, maar erg kansrijk was men niet. Meedhuizen zat behoorlijk in de verdrukking, kreeg daarentegen kansen om de marge te verdubbelen, maar was maar wat blij dat het halverwege het duel nog aan de leiding stond.

De bezoekers claimden namelijk een treffer toen Marcel de Boer het doel van Harold Meijer onder vuur nam en de bal via onderkant lat de doellijn zag overschrijden. Van de vlaggenist kwam geen reactie en de scheidsrechter van dienst kon de situatie niet goed overzien.

Na de doelwisseling trok Wagenborger Boys de teugels nog wat strakker aan en moest Meedhuizen verder achteruit. Het aandringen van de gasten leidde er wel toe dat er ruimte kwam voor een rake counter. Na een dik uur kreeg Brian Vijsma de gelegenheid om de voorsprong van de groenwitten uit te breiden.

Hij ging alleen op de uit zijn kooi gekomen doelman Arjan Levinga af. De sluitpost probeerde de counter onschadelijk te maken, maar beging tijdens zijn ultieme poging daartoe een overtreding. Het kwam de goalie op rood te staan. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Cody Kuipers.

Had de fluitist voordeel gegeven, dan was het feestje compleet geweest. Vijsma was na de charge namelijk alweer overeind gekrabbeld en had de bal al in het lege doel gedeponeerd. Nu ging de kans jammerlijk verloren om Wagenborger Boys nog dieper in de zorgen te drukken.

Het zou een dure misser worden, want het drukkende Wagenborger Boys verscheen steeds vaker voor de neus van Meijer, die zijn verdedigers goed bij de les moest zien te houden. Dat leek, met wat kunst- en vliegwerk, aardig te lukken. De tijd dreigde Wagenborger Boys door de vingers te glippen.

En toen ging het alsnog mis voor de thuisclub. In de 89e minuut mochten de gasten een corner nemen die voor het doel van Meedhuizen werd geslingerd. In een poging om vooral geen Wagenborger bij de bal te laten komen, duwde Lex Kuin een tegenstander omver waarna de scheidsrechter niets anders kon doen dan de bal op de stip te deponeren. Klaas Jan Nieland benutte de penalty en voorkwam daarmee een nederlaag voor zijn team: 1-1.

‘Het is wel begrijpelijk, maar niet echt slim als je vlak voor tijd nog voor staat en dan zoiets doet. Aan de andere kant kun je natuurlijk ook zeggen dat ons een tweede treffer door de neus is geboord’, zegt coach Ron Vijsma van Meedhuizen. Hij is nog niet zo lang bezig bij Meedhuizen, de club waarvoor hij ooit zelf speelde, maar hoopt wel dat hij zijn team na de winterstop meer aan voetballen kan laten toekomen. ‘We moeten van het idee af dat we alleen maar kunnen verdedigen’, aldus de Stadjer.

Zijn collega Erik Hiemstra was allesbehalve blij met de remise. ‘Dat slaat natuurlijk nergens op. Je komt voor drie punten. Ik moet echter wel zeggen dat Meedhuizen pech heeft gehad bij die rode kaart, terwijl wij niet in staat zijn geweest om het veldoverwicht ook in cijfers uit te drukken. Wij winnen onze wedstrijden niet eenvoudig, ook niet tegen teams als Meedhuizen. Daar hebben we de ploeg niet voor. Maar goed, uiteindelijk rolt er nog een gelijkspel uit. Daar zullen we het mee moeten doen.’

* Meedhuizen – Wagenborger Boys 1-1 (1-0). Bastiaan Kugel 1-0; Klaas Jan Nieland 1-1 (strafschop).

No Replies to "Meedhuizen dicht bij zege op Boys"