NEC Delfzijl wint Lopster zaaltoernooi

NEC Delfzijl is in de Boshal van Loppersum winnaar geworden van het door De Fivel georganiseerde eindejaarstoernooi. De Delfzijlsters toonden zich in de finale de betere in het treffen met Stedum. De fusieclub won de eindstrijd met 0-2.

In de aanloop naar de eindstrijd had NEC zich al van zijn beste kant laten zien. Er werd in de finalepoule al met 0-1 van de Stedumers gewonnen terwijl het duel tegen De Heracliden in een 1-1 remise eindigde. In de andere poule werd organisator De Fivel winnaar op doelsaldo.

Corenos en De Heracliden speelden vervolgens de verliezersfinale. Daarin bleven de Meisters met 1-0 de baas over de Roodschoulster zaalvoetballers. In de kruisfinales leek Stedum onbedreigd op de eindstrijd af te stevenen. Een ruime voorsprong kwam echter nog behoorlijk in het gedrang omdat De Fivel weigerde te capituleren. Uiteindelijk bleef het bij 4-3 voor de geelzwarten en daarmee hadden ze het ticket voor de finale op zak.

NEC Delfzijl had het vervolgens lastig tegen SC Loppersum. De Delfzijlsters kwamen wel op voorsprong, maar gaven die uiteindelijk weer uit handen. De 1-1 eindstand maakte strafschoppen noodzakelijk. Die werden door de Delfzijlsters beter genomen.

Velen dachten na afloop dat Adnaan Mouse Kadir met zijn soms onnavolgbare bewegingen wel tot speler van het toernooi zou worden uitgeroepen, maar die eer ging naar zijn teamgenoot Bas Westerhuis. De doelman stond prima te keepen ne kreeg dan ook terecht de gouden schoen overhandigd.

De organisatie kon na afloop tevreden zijn. Er was geen wanklank te bespeuren en de sfeer in de Lopster hal was als vanouds. Daarvoor zorgden ook de optredens van het demoteam So What. Na afloop van het toernooi wist zanger Klaus de kantine behoorlijk op zijn kop te krijgen.

No Replies to "NEC Delfzijl wint Lopster zaaltoernooi"