Omlandia ongenaakbaar op Hogeland Cup

In sporthal de Mencke in Uithuizen zijn woensdagavond de laatste poules in de voorronde van de Hogeland Cup gespeeld. In poule A4 bleek titelverdediger Omlandia ongenaakbaar. Samen met SIOS, dat tweede werd, gaan zij door naar de halve finales op zaterdag 2 januari. In de damespoule D3 werden de dames van SV Bedum eerste. Zij gaan rechtstreeks naar de finaleavond op 9 januari, waar ze Corenos en Winsum tegenkomen.

Vorig jaar waren Omlandia en Hunsingo ook al bij elkaar in de poule ingedeeld en verrasten de Winsumers de Ten Boersters. Zover kwam het nu niet. Omlandia had duidelijk geleerd van vorig jaar en hakte Hunsingo met 7-1 in de pan. Het bleek voor de titelverdediger de opmaat tot een avond met louter zeges. Ook Eenrum (5-2), SIOS (6-1) en Noordwolde (3-1) moesten er aan geloven. Daarmee liet Omlandia, dat erg sterk voor de dag kwam, duidelijk blijken weer een gooi naar een nieuwe zaalvoetbaltitel te willen doen. Bovendien deden Martin Oudman en Jeroen Haan beiden een gooi naar de titel van topscorer. Zij troffen beiden zeven keer doel en nestelden zich daarmee bovenaan de topscorerslijst van het A-toernooi, samen met Jivan Vroom van Appingedam.

In de rug van Omlandia ontspon zich een interessant gevecht om de tweede plek. Sneu was hierbij dat Eenrum geen enkel punt wist te pakken, maar haar duels steeds nipt verloor. Zo ontstond de situatie dat Noordwolde, SIOS en Hunsingo er met z’n drieën een boeiende strijd van maakten om plek twee en allen zes punten wisten te verzamelen.

SIOS kwam daarin op doelsaldo als beste uit de bus, mede omdat zij de ruime 6-1 nederlaag tegen Omlandia wisten te compenseren met een 6-1 zege op concurrent Hunsingo. SIOS plaatste zich daardoor voor de halve finaledag op zaterdagmiddag 2 januari. Omlandia deed dat uiteraard ook, maar komt pas ’s avonds in actie.

Bij de dames, die de Ripperdahal in Winsum als strijdtoneel hadden, was het ook spanning troef. Meedhuizen viel wel enigszins buiten de boot. Zij pakten geen enkel punt, scoorden ook niet en kregen maar liefst 39 treffers om de oren. Toch bleven ze dapper strijden en daarvoor verdiende de ploeg alle lof. VVSV ’09 boekte één zege en werd voorlaatste.

De strijd om de eerste plek was boeiend, want SV De Heracliden, Farmsum en SV Bedum bleken aan elkaar gewaagd. Farmsum versloeg de Meisters echter met 2-1, waarna diezelfde Meisters remiseerden (3-3) in het duel met hun Bedumer opponenten. Daardoor zou de strijd om plek één in het slotduel tussen Farmsum en SV Bedum gaan.

Na een zenuwslopend gevecht eindigde het duel in 2-3 voor de Bedumers. Daardoor zijn zij op de finaledag aanwezig, waar ze met Corenos en Winsum mogen bepalen wie de beste zaalvoetbalploeg van het Hogeland is.

Halve Finales zaterdag 2 januari:
Middagpoule (15.30 – 18.30 uur): SIOS, SC Loppersum, Warffum en Appingedam
Avondpoule  (19.00 – 22.00 uur): Omlandia, VIBOA, SV Bedum (za) en NEC Delfzijl

(foto’s: Paul Wernekinck)

No Replies to "Omlandia ongenaakbaar op Hogeland Cup"