Niemand buitenspel bij scheidsrechtersclub

Onder de noemer ‘Niemand buitenspel’ voeren de Groninger scheidsrechters een jaar lang actie voor sporters met een handicap. De fluitisten gaan zich heel 2016 inzetten voor het Fonds Gehandicaptensport. Dat doen ze omdat ze vinden dat iedereen, met of zonder handicap moet kunnen sporten.

Niemand mag wat hen betreft buitenspel staan. Dat is dan ook meteen het motto van het actiejaar. De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken wil meer bekendheid voor het Fonds genereren én geld inzamelen. Daarmee willen ze als vereniging hun maatschappelijke betrokkenheid tonen. Het motto voor 2016: Groninger scheidsrechters willen dat niemand buitenspel staat en staan daarom als één team achter sporters met een handicap.

Verspreid over het jaar wordt op verschillende manieren geld ingezameld. Daarbij doen de scheidsrechters ook een beroep op niet-leden en bedrijven. Zo is er een sms-actie waar iedereen aan mee kan doen. Door ‘Niemand Buitenspel’ te SMS-en naar 4333 doneert men meteen twee euro aan het fonds. Groninger scheidsrechters helpen bij de landelijke collecteweek in april, er wordt een online-veiling met bijzondere sportattributen georganiseerd en tijdens clubactiviteiten wordt geld ingezameld.

De Groninger scheidsrechtersvereniging mag dit jaar het NK veldvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen organiseren. Dat toernooi wordt 11 juni op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen gehouden. Tijdens dat toernooi wordt een verloting ten bate van het Fonds gehouden en wordt aan alle veertien deelnemende teams een bijdrage gevraagd. Verder doneert de scheidsrechtersvereniging twee euro van elk verkocht kledingpakket (de vereniging heeft eind vorig jaar een eigen kledinglijn gelanceerd) aan het fonds en zal in oktober nog een verrassende actie op touw worden gezet.

In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning nodig hebben. Sporten is voor hen helaas niet vanzelfsprekend. Daarom staat Fonds Gehandicaptensport als één team achter de sporters met een handicap. Het Fonds heeft als missie ervoor te zorgen dat ook mensen met een lichamelijke, zintuigelijke en/of verstandelijke handicap in Nederland structureel kunnen sporten. Fonds Gehandicaptensport werkt hier hard aan door middel van het geven van voorlichting, het werven van (financiële) middelen en het toekennen van subsidies aan de doelgroep. Kijk voor meer informatie op: www.fondsgehandicaptensport.nl.

De Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken is met 224 leden, 40 donateurs en 100 donateur-voetbalverenigingen de grootste belangen- en sportvereniging voor en door voetbalscheidsrechters. De op 8 maart 1933 opgerichte vereniging is aangesloten bij de overkoepelende COVS-organisatie. De vereniging komt op voor de belangen van de arbitrage en haar individuele leden, promoot het belang van respect en fair play in de sport, organiseert activiteiten (trainingen, lezingen, technisch weekeinde) en biedt leden faciliteiten (kortingen, sportmedische voorzieningen en dergelijke). Via het project videofeedback draagt de vereniging ook bij aan de individuele ontwikkeling van scheidsrechters.

No Replies to "Niemand buitenspel bij scheidsrechtersclub"