Dames Omlandia schitteren op Sportgala

Een flink deel zaalvoetbaldames van het Ten Boerster Omlandia zal op 13 februari als gastvrouw fungeren tijdens het 3e Noord-Groninger Sportgala in de Nicolaikerk in Appingedam. Uit hun gelederen komt ook Miss EemsmondSport en dat is Melinda Hilbelink.

Coach Wichard Slagter kreeg onlangs de vraag voorgelegd of hij zijn team zo ver kon krijgen dat ze zich in een compleet andere hoedanigheid zouden willen profileren. Het antwoord nam wat tijd in beslag, maar uiteindelijk stemde het team toe. Het bestuur van de Stichting EemsmondSport Delfzijl is blij met de toezegging en kan dus ook wat dat deel van het gala betreft een sportieve invulling presenteren.

De witblauwen hebben nog geen lange ervaring op het gebied van zaalvoetbal. Slagter is een jaar onderweg met de ploeg die zo ongeveer voor de helft op de schop ging op het moment dat er een poging gedaan moest worden om in de eerste klasse mee te strijden. Slagter: ‘We hadden geen idee wat we konden verwachten. Het was ook best lastig inschatten met al die onbekende Friese tegenstanders.’

De doorgewinterde speelsters Marlies Bijman en Marleen Stiekema moesten om verschillende redenen een groot deel van de competitie aan zich voorbij laten gaan. Daar tegenover stond de komst van Melinda Hilbelink en Chantal Streppel, die zich gemakkelijk en op een goede manier in het team wisten te spelen. Saskia Bakker werd uiteindelijk bereid gevonden het doel te verdedigen, maar moest een maand later vanwege studieverplichtingen afhaken. De leemte die ze achterliet, werd opgevuld door Linda Bakker.

Nu was het alleen nog zaak om een vaste doelvrouwe te strikken. De vaste kern was intact gebleven. Laureen Afman en Sabine Jansen vormden de achterhoede en het aanvalsduo Paula Riemersma en Jose de Jonge bleef eveneens overeind. Na een goede reeks in de voorbereiding wachtte de eerste officiële ontmoeting, de uitwedstrijd tegen Wilper Boys. Spanning bij iedereen, slechts één wissel, de tegenstander werd goed bespeeld en een 1-3 overwinning werd bereikt. Een zucht van opluchting en drie punten rijker ging men huiswaarts. In de weken daarna boekten de Ten Boersters louter overwinningen, waarbij alleen die tegen Exstudiantes (4-3) bloedstollend genoemd kon worden.

Tussendoor dook Omlandia het bekertoernooi in en werd er twee keer gewonnen. Futsal Winsum vr2 werd simpel (8-1) aan de kant gezet en hoofdklasser Vijfje vr2, versterkt met met enkele eredivisionisten, kreeg na waar spektakelstuk met 4-3 klop. De twee duels die daarna volgden, leverden het imposante doelsaldo van vijftien treffers voor en slechts één tegengoal op. Aan het einde van het sportjaar 2015 vonden de Omlandianen zichzelf bovenaan de ranglijst terug met de volle buit uit zeven duels.

Slagter: ‘We zitten nog niet eens op de helft van het aantal wedstrijden dat we moeten spelen, maar het team heeft een prachtige eerste seizoenshelft neergezet waarin naast de koppositie in de ranglijst ook nog eens de volgende ronde van de beker werd bereikt in een zeer zware poule. De komst van Melinda, Chantal en Linda betekende een enorme versterking. De kern van vorig seizoen heeft zich prima doorontwikkeld en als team, ondanks de smalle selectie, heeft geweldige prestaties geleverd. De onderlinge verbondenheid blijkt wel uit het feit dat het keepersprobleem onderling wordt opgelost.’

De ‘vaste’ supporters hebben regelmatig prachtige wedstrijden gezien en ook bij Slagter valt dan kennelijk wel eens een ‘Foppe de Haan-traan.’ Gewoon omdat het zo mooi is. Mooi om deze meiden te zien voetballen. Fanatiek te zien zijn en wekelijks beter te zien worden. Daar kun je alleen maar trots op zijn.’
Die zullen ze ongetwijfeld ook volgende maand uitstralen. Als ze het Sportgala met hun aanwezigheid vereren. Aan scoren zullen ze er niet toekomen en de edele kunst van het verdedigen komt evenmin ter sprake. Tijdens het gala vormen deze voetbalpareltjes echter wel mede het gezicht van de stichting en daar is het bestuur van EemsmondSport dan weer trots op.

No Replies to "Dames Omlandia schitteren op Sportgala"