Pijnlijke nederlaag DIO Bedum

De heren volleyballers van DIO Bedum zijn het nieuwe jaar slecht begonnen. De uitwedstrijd tegen Pelster/Cito ging met 3-0 verloren. Door deze nederlaag nemen de heren uit Zeist de derde plek weer van de Bedumers over.

Coach Nico Huisman had voor het duel weer de beschikking over passer-loper Thomas Heijs die uit Nieuw-Zeeland was teruggekeerd. Hierdoor was het team compleet voor het treffen met de gastheren. Voorafgaande aan de wedstrijd was er bij DIO nog de hoop dat het een spannende wedstrijd kon worden, maar al snel bleek dat de thuisploeg de bovenliggende partij was.

In de eerste set ging het tot 6-6 nog gelijk op. Vervolgens was het Gerben Geertsema die tot tweemaal toe het blok van Cito tegenkwam. Hierdoor wisten de mannen uit Zeist een klein gaatje te slaan, maar dit was van korte duur. Geertsema zorgde er zelf voor dat de achterstand werd weggepoetst door een goede servicereeks. Ook Jochem van Diepen kwam meerdere malen met harde slagen door.

Toch konden de mannen uit Bedum niet het eigen niveau halen. Cito stond verdedigend goed te spelen en ook aanvallend kwam de thuisploeg voornamelijk door het midden goed door. De kansen die de Bedumers kregen, werden niet benut waardoor Cito naar 20-15 kon uitlopen. Wederom was het Geertsema die het de tegenstander met een goede service lastig kon maken. Hierdoor kwam DIO terug tot 22-22. Uiteindelijk was het toch de thuisploeg die de winst in de eerste set wist binnen te halen: 25-23.

De tweede set ging aanvankelijk ook gelijk op. Het spel van de Bedumers was nog steeds niet goed, maar ze konden bijblijven. Bij een stand van 17-16 wist Cito echter wel een gaatje te slaan en liep uit naar 19-16. Reden voor Huisman om een time-out aan te vragen. De time-out had niet de gewenste werking. Domme fouten aan de kant van DIO zorgden ervoor dat Cito verder weg kon lopen. Eenvoudige ballen werden niet afgemaakt, waardoor Huisman genoodzaakt was om in te grijpen. Er werden vier spelers naar de kant gehaald. Ook de frisse krachten konden het verschil echter niet maken: 25-21.

De derde set was er eentje waarbij alles wat aan de zijde van DIO mis kon gaan,ook daadwerkelijk mis ging. Cito rook bloed en gooide er nog een schepje bovenop. Al snel wist de thuisploeg een gat van negen punten te slaan. Tegen het einde van de set werd het gat nog groter. DIO had niets meer in te brengen. Cito pakte de derde set met 25-12 en won daarmee ook de wedstrijd.

Voor DIO kon de tweede seizoenshelft niet slechter beginnen. Cito speelde de gehele wedstrijd goed volleybal en won daarom ook verdiend. DIO kon het niveau van de afgelopen wedstrijden niet halen en moest genoegen nemen met de derde verliespartij van het seizoen. Komend weekeinde staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. Dan zal DIO Bedum het opnemen tegen de nummer twee Webton Hengelo. De Bedumers zullen er alles aan doen om zich voor de nederlaag van zaterdag te revancheren.

No Replies to "Pijnlijke nederlaag DIO Bedum"