Dames Trias langs Lycurgus

De dames van volleybalvereniging Trias hebben zaterdag een overwinning geboekt op hekkensluiter Lycurgus 3. Eenvoudig ging het allemaal niet, omdat Trias allesbehalve in normale doen was. De setstanden waren 25-8, 25-21, 25-17 en 25-19.

Trias, dat de de derde plaats op de ranglijst inneemt, had in het verleden laten zien dat men tegen mindere tegenstanders niet altijd het eigen niveau wisten te halen. Coach Kees Parent maakte zijn ploeg hier voor het duel tegen de Stadjers nogmaals van bewust. Er zou gevochten worden voor een 4-0 overwinning zonder te denken dat het allemaal vanzelf zou gaan.

In de eerste set bleek al snel dat er inderdaad sprake was van niveauverschil. Trias wist al snel op een behoorlijke voorsprong te komen. Alles klopte en de punten werden gemakkelijk gemaakt. De set ging uiteindelijk op simpele wijze naar de fusieclub: 25-8.

In de tweede set begon Trias wederom met een voorsprong. Deze was echter niet zo groot als in de vorige set. Er werd minder zorgvuldig gespeeld en de thuisclub had enkele talentvolle jeugdspelers ingebracht die het behoorlijk spannend wisten te maken. Na een goede servicereeks van Lycurgus was er nog maar een punt verschil. Voor coach Parent was dat het signaal om een time-out aan te vragen en de dames toe te spreken. Na de onderbrekeing wist Trias ook deze set naar zich toe te trekken: 25-21.

Ook in de derde set wisten de dames van Trias hun niveau van de eerste set niet te bereiken. Lycurgus bleef in deze set redelijk bij en aan de hand van de service werden de Trias-dames onder druk gezet. Men speelde ietwat angstig, aanvallen werden niet maximaal uitgevoerd en ook met de service hielden de dames wat in. Ze waren bang om fouten te maken. Ondanks dat werd de set gewonnen: 25-17.

De 3-0 voorsprong was een feit toen men aan de start voor de laatste set stond. Omdat er geen genoegen zou worden genomen met minder dan een 4-0 overwinning, moest Trias de laatste set nog flink aan de bak. Na de hele set op lichte voorsprong te hebben gestaan trok men ook deze belangrijke laatste set naar zich toe: 25-19. Zo kon er toch nog een 4-0 zege worden bijgeschreven en gingen er vijf belangrijke punten mee naar huis.

No Replies to "Dames Trias langs Lycurgus"