DIO Bedum gaat weer onderuit

De volleyballers van DIO Bedum hebben tegen Webton Hengelo hun tweede wedstrijd van het nieuwe jaar verloren. In Hengelo werd het 3-1 voor de thuisploeg. DIO had recht op meer, maar moest uiteindelijk met lege handen naar huis terug.

Na het pijnlijke verlies van vorige week tegen Pelster/Cito wilden de mannen van coach Nico Huisman zich revancheren tegen de nummer twee Webton Hengelo. Thuis wisten de Bedumers nog met 3-1 te winnen, maar dat was geen garantie dat er nu ook gewonnen zou worden. Webton had in competitieverband namelijk nog geen thuiswedstrijd verloren en die reeks wilden zij graag voortzetten.

DIO begon goed aan de eerste set. De pass lag redelijk stabiel waardoor spelverdeler Rik Bakker de aanvallers goed kon bereiken. Bij een stand van 6-7 wisten de Bedumers het gat iets te vergroten naar 6-9. Reden voor de coach van Webton om een time-out aan te vragen. Even leek het erop dat het effect had, maar DIO wist de voorsprong te behouden. Toch lukte het de thuisploeg om weer langszij te komen.

Bij een stand van 22-23 werd een bal via het blok getoucheerd aan de kant van de Bedumers. De scheidsrechter zag het echter anders en besloot het punt aan DIO te geven, waardoor het 22-24 werd. Het lukte DIO alleen niet om het punt binnen te slaan. Hierdoor kreeg Webton de kans om alsnog de set te winnen en dat deden zij dan ook met 28-26.

De tweede set leek veel op de eerste. DIO was de bovenliggende partij en wist al redelijk snel een gat van drie punten te slaan. Mede dankzij een sterk spelende Thomas Heijs werd het gat zelfs iets groter. Bij een stand van 20-24 was het wederom setpunt voor DIO. Dit keer wisten de Bedumers het beslissende punt wel te maken, waardoor het 1-1 in sets werd.

Daarna was het weer de beurt aan de thuisploeg. Aan de kant van DIO was er in de derde set weinig servicedruk en dat zorgde ervoor dat Webton de pass goed onder controle had. Hierdoor had de spelverdeler voldoende tijd om alles met de bal te kunnen doen. Het lukte de Bedumers ook niet om de druk op te voeren. Uiteindelijk ging de set verdiend naar de mannen uit Hengelo: 25-19.

DIO kwam deze klap in de volgende set niet meer te boven Een zelfde soort scenario als dat van een week eerder leek zich af te gaan spelen. Webton drukte verder door en pakte al snel een ruime voorsprong van vijf punten. Het verzet van de Bedumers was gebroken. Webton ging rustig verder en bouwde de voorsprong naar meer dan tien punten uit. De vierde set ging overtuigend met 25-14 naar de thuisploeg en daarmee ook de wedstrijd.

Coach Nico Huisman was voornamelijk tevreden over de eerste twee sets. ‘Het spel was stukken beter dan vorige week tegen Cito, maar op belangrijke momenten werd er niet dominant genoeg gespeeld’, aldus de oefenmeester.

Zaterdag spelen de Bedumers sinds lange tijd weer een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan Compaen uit Oostzaan. Gesteund door het thuispubliek zal DIO er alles aan willen doen om deze wedstrijd winnend af te sluiten.

No Replies to "DIO Bedum gaat weer onderuit"