Opnieuw winst voor heren LSV

Terwijl de wereld buiten sporthal De Boshal in Loppersum wit was vanwege de sneeuwval van de nacht ervoor, werkten de volleyballers van LSV zaterdag de wedstrijd tegen Impala uit Leek af. Na een hele goede eerste set speelden de Lopsters wisselvallig, maar wist de ploeg wel verdiend met 3-1 te winnen en daarmee blijven de Lopster heren in het spoor van koploper Sudosa Desto uit Assen.

De ploeg van trainer/coach Marcel Haak had nog wat goed te maken, want de heenwedstrijd in Leek begin dit seizoen ging met 3-1 verloren. De Lopsters waren er dan ook op gebrand dit duel tot een goed einde te brengen. De wil om te winnen werd direct aan het begin van de wedstrijd alleen maar groter, aangezien een aantal spelers van Impala meerdere malen in woord en gebaar lieten merken het niet eens te zijn met beslissingen van het prima fluitende arbitrale duo Tack/Doff. Vooral spelverdeler en coach Ben Hoeksema van de ploeg uit Leek gedroeg zich meermaals neerbuigend, irritant en zeer onsportief tegen de scheidsrechters en moest zich schamen voor zijn eigen gedrag.

Het maakte LSV allemaal weinig uit in de eerste set, want de Lopsters speelden geconcentreerd en pakten al snel een ruime voorsprong. Het zestal Jurjen Haak, Arnold Hovenga, Gerard Hofman, Jan Klink, Ronald Kamminga en Wouter Haak maakte bijna geen fouten, stond lekker te serveren, passen en aan te vallen en ging op weg naar een ruime zege in de eerst set. Op 14-7 probeerde Impala door het nemen van een time-out de boel weer op scherp en LSV uit het ritme te krijgen, maar dit had geen effect. LSV denderde door en ook een tweede time-out van de Leeksters op 21-10 had nauwelijks invloed op het spelverloop. De eerste set ging uiteindelijk eenvoudig met 25-13 naar de thuisploeg.

In de tweede set leek het er in eerste instantie op dat LSV ook deze set relatief eenvoudig naar zich toe zou trekken, want de heren blijven goed spelen en pakten al snel weer een voorsprong van een paar punten. Het dwong Impala tot een dubbele wissel en een time-out op 13-7. LSV liep zelfs uit naar 18-10, maar vanaf dat moment kwam er opeens wat zand in de Lopster motor. De pass liep even niet meer waardoor de aanvallen van de thuisploeg te voorspelbaar werden en Impala kwam puntje voor puntje terug in de set. De sneeuwlaag buiten bleef keurig liggen, maar de voorsprong van LSV binnen verdween als sneeuw voor de zon.

Op 18-16 probeerde coach Marcel Haak het tij te keren, maar Impala had het initiatief, was voor volledig terug in de set en leek zelfs de set te kunnen pakken. Een bijna onmogelijke redding van spelverdeler Jurjen Haak van LSV zorgde echter voor de ommekeer en beslissing. LSV verdedigde een aanval van Impala, maar de bal kwam achter de stoel van eerste scheidsrechter Tack terecht en leek onhaalbaar. Spelverdeler Haak dacht daar anders over en met gevaar voor eigen leven haalde hij de bal terug en zag zijn team alsnog het punt maken. Het leverde Haak een behoorlijke schram op het been op, maar dat was bijzaak. LSV had het zelfvertrouwen weer terug en won de set met 25-22.

De derde set was erg wisselvallig aan de kant van LSV. Goeie fases werden afgewisseld met hele zwakke en mooie punten werden gevolgd door missers. Toch pakte LSV ook nu weer een voorsprong van een punt of drie. Impala gaf zich echter niet zomaar gewonnen, maar op 13-12 leek het toch mis te gaan voor de Leeksters. Midspeler Harrie Wilpstra van de gasten kwam bij een aanval onder het net door op de voet van Jan Klink van LSV terecht en ging zwaar door zijn enkel. Hij kon logischerwijs niet verder spelen en zal naar verwachting enkele weken uitgeschakeld zijn. Impala moest vervolgens improviseren en had een paar punten nodig om weer in het spel te komen.

Toch profiteerde LSV maar matig van de malheur aan de kant van de gasten en lieten de Lopsters de tegenstander weer terug komen in de wedstrijd. Met name de jonge linkspoot Jente Roelfsema van Impala kwam een aantal keer goed door en de aanvalsmachine van LSV haperde. Toch kreeg de thuisploeg op 23-22 alle kans de set en dus de wedstrijd te beslissen. Midaanvaller Jan Klink mocht in één rally drie keer aanvallen, maar kreeg de bal niet op de vijandige vloer. En dat lukte Impala vervolgens wel drie keer op rij en zodoende wonnen zij de derde set met 23-25.

En dus mocht LSV nog stevig aan de bak in de vierde set. En dat deden de heren ook. LSV startte voortvarend aan het vierde bedrijf en liep snel uit naar 7-2. Halverwege de set dacht LSV de wedstrijd blijkbaar al binnen te hebben, want opeens was de scherpte weg. En dat gaf Impala de kans zich wederom terug te knokken. Op 16-15 had LSV de kop er weer bij en de ploeg liep weer weg naar 19-15. Maar wie dacht dat de Lopsters de zege nu wel binnen hadden, kwam bedrogen uit. Nogmaals wisten de Leeksters terug te komen en kregen ze de kans er toch nog een vijfde set uit te persen. Vanaf 21-21 ging de set volledig gelijk op. LSV pakte steeds een puntje voorsprong, maar Impala maakte elke keer weer gelijk. Op 23-23 scoorde LSV opnieuw en kwam de thuisploeg op matchpoint.

De eerstvolgende set-up van Impala ging logischerwijs naar de veel scorende Jente Roelfsema, maar juist op dat moment vond hij een ijzersterk blok van Jan Klink en Jurjen Haak tegenover zich. Via de handen van Klink belandde de bal onhoudbaar in het achterveld van Impala en ging het punt naar LSV: 25-23. LSV was zichtbaar opgelucht en won de wedstrijd terecht met 3-1.

Coach Marcel Haak was uiteraard een tevreden man: ‘Impala is een ploeg die heel langzaam het tempo en de energie uit een wedstrijd haalt en wanneer jij denkt een makkie te hebben speel je in hun ritme en dat kunnen ze beter dan jij. Gelukkig waren we goed bij de les en stond het blokkerend in de laatste set weer goed.’ Zaterdag staat er een heuse topper op het programma voor de ploeg uit Loppersum. Ze mogen op bezoek bij nummer drie Annen, dat na een stroeve start van de competitie al weken goed op dreef is (foto: Menne Tillema).

* LSV – Impala 2 3-1. Setstanden: 25-13, 25-22, 23-25 en 25-23.

No Replies to "Opnieuw winst voor heren LSV"