Freddy Strating nieuwe trainer Omlandia

Eersteklasser Omlandia heeft een opvolger gevonden voor de aan het eind van dit seizoen vertrekkende Robbie Wentink. Het is de 47-jarige Freddy Strating uit Groningen. De oefenmeester is momenteel als hoofdtrainer verbonden aan vv LEO uit Loon (Assen) en is tevens assistent-trainer bij Buitenpost, een competitiegenoot van de Ten Boersters.

Strating trainde in het verleden LAC Frisia, GVAV Rapiditas, Bergum en DIO Groningen. Hij is al sinds het seizoen 2012/2013 aan de Drentse club verbonden. In het eerste jaar dat hij er bivakkeerde, loodste Strating het vlaggenschip van de vereniging naar de vijfde plaats in de vierde klasse B van de zondagamateurs. Een jaar later finishte LEO als negende in 4B.

Het afgelopen seizoen was het beste jaar. Toen eindigde men als tweede en werd er eveneens een periodetitel in de wacht gesleept. Die resultaten leidden uiteindelijk tot promotie naar de derde klasse B. Daarin speelt LEO momenteel een bescheiden rol. Op de helft van de competitie hebben de Drenten zestien punten uit dertien wedstrijden weten te verzamelen.

Het bestuur van de Ten Boerster vereniging is van mening dat men met het aantrekken van Strating een goede keus heeft gemaakt. ‘We konden uit meerdere kandidaten kiezen en vinden dat hij het beste bij de club past. We denken met hem een echte clubman binnengehaald te hebben. Daarnaast sluit zijn kijk op voetbal aan bij de wensen van de selectie, vandaar dat ook zij unaniem voor hem hebben gekozen’, zegt secretaris Marcel Mulder van de witblauwen.

Het feit dat Strating geen ervaring heeft op het niveau van een eersteklasser, doet volgens hem niets af aan zijn kwaliteiten als trainer. ‘Hij loopt vijftien jaar mee als trainer, heeft daarvoor zelf op een behoorlijk niveau gevoetbald en is ambitieus. Daarnaast heeft Omlandia in het verleden al aangetoond trainers een kans op eerste klasse-niveau te willen geven.’

Over de doelstelling die Omlandia met Strating nastreeft zegt Mulder: ‘We hebben met hem besproken dat we de komende jaren in willen gaan zetten op een betere doorstroming van talenten uit de A-junioren en van de B- naar de A-selectie. Hij zal daar zeker een rol van betekenis in gaan spelen.’

Strating heeft zijn handtekening gezet onder een eenjarig contract. Mulder: ‘We gaan uiteraard voor een langere periode, maar zullen dat volgend seizoen via de gebruikelijke weg bekijken.’ De presentatie aan de spelersgroep van Omlandia heeft nog niet plaatsgevonden. Op bijgaande foto Freddy Strating (links) met voorzitter Johan Bos.

No Replies to "Freddy Strating nieuwe trainer Omlandia"