Danara Stoppels tweede op NK

In de indoor-atletiekhal Omnisport in Apeldoorn zijn afgelopen weekend de nationale kampioenschappen atletiek voor C- en D-junioren. gehouden. Holwierder Danara Stoppels, uitkomend voor Groningen Atletiek, wist bij de meiden 12 jaar een fraaie tweede plaats bij het onderdeel verspringen te behalen.

Stoppels maakte er een zeer spannende wedstrijd van. Tijdens de voorronde, waar veertig meiden aan meededen, plaatste ze zich zonder problemen als vijfde voor de finale. In deze finale kregen de springers drie pogingen om bij de beste acht te komen. Dit achttal mocht dan nog drie keer voor de medailles springen.

De Noord-Groningse begon met twee foutsprongen, maar ze hield haar zenuwen in bedwang en in de derde poging lukte het haar een afstand van 4.52 meter te springen. Met deze afstand plaatste ze zich als tweede voor de laatste drie pogingen. In de allerlaatste poging sprong een tegenstander 4.56 meter, waardoor Stoppels naar de derde plek zakte. Maar ze gooide nog één keer alles eruit en sprong ook 4.56 meter. Omdat Stoppels een betere tweede poging had neergezet, mocht zij het zilver in ontvangst nemen. Naast het verspringen deed ze ook mee bij het kogelstoten en hoogspringen. Met de kogel behaalde ze een negende plaats en met hoogspringen een zevende plaats.

No Replies to "Danara Stoppels tweede op NK"