EemsmondSport breekt records

Nog voor de eerste prijs is uitgereikt, is al duidelijk geworden dat de bekendheid van het Noord-Groninger Sportgala dit jaar groter is dan ooit. Dat blijkt onder meer uit het aantal stemmers en de uitgebrachte stemmen. Het record van vorig jaar is namelijk verpulverd. De Stichting EemsmondSport Delfzijl is uitermate tevreden over de aanloop naar de sportverkiezing die op zaterdag 13 februari in de monumentale Nicolaikerk in Appingedam wordt gehouden.

‘Het is pas de derde editie die EemsmondSport organiseert, maar we zijn trots op wat er nu al is bereikt. Uit alle reacties die we ontvangen blijkt wel dat verenigingen, individuele sporters en hun aanhang enorm meeleven. Hartverwarmend is ook om te zien dat gemeenten hun best doen om de eigen kandidaten in de spotlights te zetten. Niemand kan nog om het gala heen’, zegt voorzitter Nanko Kiel van de stichting.

Aan het einde van de stemronde van afgelopen jaar telde EemsmondSport 3136 stemmers en 5642 stemmen. Op dit moment hebben 3436 mensen gestemd en zijn er 7888 stemmen uitgebracht. Het stemgedrag wordt nauwkeurig bewaakt door Richard Heuving. Hij houdt goed in de gaten of alles wel eerlijk verloopt, zodat er geen enkel misverstand kan bestaan over de uiteindelijke winnaars.

Wat het bestuur van EemsmondSport jammer vindt is dat sommige kranten geen heil in het gala zien en er, ondanks dat er kandidaten uit hun verspreidingsgebied komen, met geen woord over reppen. ‘Geen toegevoegde waarde en niet interessant genoeg’, luidt het commentaar van de redacties. ‘Gelukkig loochenstraffen de sportliefhebbers die negatieve houding met hun stemgedrag’, zegt het bestuur.

De mooiste reactie kwam afgelopen weekeinde van volleybalvereniging DIO uit Bedum, genomineerd voor de titel Sportploeg van het Jaar. Kiel: ‘Zij moeten op 13 februari een thuiswedstrijd spelen en hebben het duel naar een ander tijdstip verplaatst om bij de verkiezing aanwezig te kunnen zijn. Dan doen we dus kennelijk toch iets goed.’

Ook qua sponsoring merkt de stichting EemsmondSport dat de naamsbekendheid groeit. ‘Men wil graag aan het gala meedoen omdat het een regionaal evenement is. ‘We krijgen meer dan eens de vraag of we gaan uitbreiden. Nou, die mensen kunnen we geruststellen. Het gala is opgezet voor sporters uit het noordelijk deel van Groningen en dat zal zo blijven ook.’

Er kan nog tot en met vrijdagavond 12 februari op de verschillende kandidaten worden gestemd. Na acht uur wordt het stemformulier gesloten en kan de einduitslag worden opgemaakt. Deze blijft tot aan de uitreiking geheim, dus zal men naar het gala moeten om te weten te komen wie er uiteindelijk als winnaar uit de bus komt. De zaal is om acht uur open, het programma begint om half negen en wordt aan elkaar gepraat door de van RTV Noord bekende Theo Sikkema. De muzikale omlijsting komt van het duo Van Geeft ‘M.

No Replies to "EemsmondSport breekt records"