Ezra Oorlog domineert Open Dutch

De Delfzijlster taekwondoka Ezra Oorlog van Taekwon-do Academie Jan Ekema uit Appingedam heeft het afgelopen weekend hoge ogen gegooid op de Open Dutch in het Brabantse Best. De 19-jarige behaalde zowel bij de stijlpatronen als het sparren zilver. Daarmee was hij de meest succesvolle pupil van Ekema in Best.

Coach Anna Ekema was uiteraard in haar nopjes met de resultaten: ‘Bij het onderdeel stijlpatronen kwam hij door zijn krachtige manier van stoten zo zelfverzekerd over, dat de jury absoluut niet onder hem uit kon. Helaas liep de tegenstander in de finaleronde net iets strakker waardoor de gouden medaille aan zijn neus voorbij ging.’

Ook zus Savannah Oorlog (17) scoorde goed bij het onderdeel stijlpatronen. Zij ging met brons naar huis. Ekema: ‘Savannah had sterke tegenstanders waardoor het niveau in haar poule heel hoog was. Dat ze met brons naar huis gaat is in dit geval echt heel erg goed. Daarnaast deed ze het ook erg goed bij het sparren en werd tweede in de categorie junioren rode band.’

Naast de prijzen van Ezra en Savannah oorlog namen de Damster sporters twee keer goud (Anuschka Molenberg, Sharyl van Wijk), vier zilveren medailles (Savannah Oorlog, Ezra Oorlog en Yasminne Ennaciri) en twee keer brons (Savannah Oorlog en Sharyl van Wijk) mee naar huis.

De Open Dutch wordt elk jaar in Best georganiseerd. Het internationale toernooi trekt ruim zeshonderd deelnemers uit binnen –en buitenland.

No Replies to "Ezra Oorlog domineert Open Dutch"